Kvinde opdagede 77 år gammelt kædebrev under gulv: Så tog hun denne beslutning

Af: Mie M.B

|

11/01/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den gamle besked havde et særligt budskab indgraveret

Lige nu læser andre også

En skjult besked, gemt i 77 år under et gammelt plankegulv, har set dagens lys under en renovering af en træhytte i Heidal, Norge. Synøve Slette, der står for renoveringen af sin træhytte fra 1689, stødte på et opretstående træstykke under gulvet. På træstykket var en besked indgraveret fra den danske tømrersvend Peder Andersen fra Muldbjerg St., dateret 12.06.1947, med opfordringen til at sende en hilsen tilbage. Det skriver TVMidtvest.

Selvom Synøve Slette ikke kan sende hilsenen som anmodet, har hun taget sagen i egen hånd. Efter at have undersøgt adressen på et kort og søgt på Facebook fandt hun en Muldbjerg-gruppe. Hun delte historien og spurgte efter Peder Andersens familie.

En nevø til Peder Andersen reagerede på opslaget på Facebook, og Synøve Slette fik nu et indblik i historien bag beskeden. Hun har sendt en hilsen tilbage til Peder Andersens familie og planlægger nu at skrive på den anden side af træstykket, før det lægges under det nye gulv, der skal lægges.

Synøve Slette ser det som en måde at forbinde fortid og nutid, og hun håber, at beskeden vil blive opdaget af fremtidige generationer om hundrede år.

Anbefalet til dig