Kvinde påstod, at hun var Madeleine McCann: Nu har hun sagt undskyld

12/04/2023

Ida Hansson

Foto: MÁrio Cruz/EPA/Ritzau Scanpix
Den polske kvinde Julia Wendell var helt sikker på, at hun var den forsvundne Madeleine McCann. Det viste sig dog, at det ikke var sandheden.

Mest læste i dag

21-årige Julia Wendell blev på rekordtid berømt på internettet, efter at hun fremsatte en række eksplosive påstande, der antydede, at hun kunne være pigen fra Leicestershire, som forsvandt under en ferie i Portugal i 2007.

Hendes gamle Instagram-konto, kaldet @IAmMadeleineMcCann, fik over en million følgere, da Julia delte sine påståede beviser.

Dette inkluderede, at hun hævdede at have den samme øjensygdom som Madeleine samt modermærker på de samme steder, et identisk smilehul og ligheder med Madeleine McCanns forældre.

Hun søgte hjælp hos privatdetektiven- og den selverklærede clairvoyant Dr. Fia Johansson, der hævdede at finde en række andre spor, såsom manglende lægejournaler for Julia i den polske by, hun voksede op i.

Imidlertid blev spørgsmålet endeligt afklaret, da en 23andMe-genetisk test viste, at Julia var næsten 100% polsk afstamning.

Siden testresultaterne blev offentliggjort, er Julia vendt tilbage til Polen fra USA, hvor hun angiveligt rejste til for sin egen sikkerhed, efter at hun havde modtaget dødstrusler.

Julia har nu oprettet en anden Instagram-konto og udsendte i går aftes en lang udtalelse på den.

En del af den udtalelse var en undskyldning til McCann-familien.

Julia insisterede også på, at hun aldrig direkte hævdede at være den savnede lille pige. Dette til trods for navnet på hendes gamle Instagram-konto, @IAmMadeleineMcCann, og de sammenligninger med Madeleine og hendes familie, som hun gentagne gange offentliggjorde der.

Julia sagde i sin seneste udtalelse: "Jeg husker ikke de fleste af mine minder, men jeg kan huske nogle ting, og jeg har aldrig sagt, at jeg er Madeleine McCann."

"Jeg brugte denne sætning til at skabe et kaldenavn til min gamle Instagram-konto; det var min fejl, og jeg ved det, og jeg undskylder for det, fordi jeg skulle bruge ordene 'Er jeg Madeleine McCann' og ikke 'Jeg er'." lyder det fra Julia Wendell på Instagram.

"Så det var min skyld, og det var ikke min hensigt at bringe sorg eller andre negative følelser til nogen, især ikke til McCann-familien.

"Mit hovedformål var altid at finde ud af, hvem jeg er, og hvad der præcis skete i min meget smertefulde fortid." lyder det slutteligt for den unge kvinde.

I går kunne vi fortælle om, at det ikke er første gang, at den polske pige har påstået at være et andet forsvundet barn.