Kvinde vågnede op efter at være blevet erklæret død: Nu er der nyt i sagen

Af: Ida Hansson

|

19/06/2023

Nyheder
Foto: Twitter
Foto: Twitter
76-årige Bella Montoya bankede på inde fra kisten.

Lige nu læser andre også

En 76-årig kvinde, der var blevet erklæret død og overraskede kort efter sine pårørende ved at banke på inde fra kisten.

Kvinden var blevet erklæret død af lægerne på hospitalet, men hun vågnede altså op - nede i kisten, få timer senere.

Ecuadors sundhedsministerium har nu bekræftet i en erklæring, at Bella Montoya er død af et slagtilfælde efter at have tilbragt en uge på intensiv.

De tilføjede, at Bella Montoya havde været under "permanent overvågning", men gav ikke yderligere oplysninger om den medicinske undersøgelse omkring sagen.

Kvindens søn, Gilberto Barbera Montoya, sagde, at han endnu ikke havde modtaget nogen rapport fra myndighederne om den medicinske forklaring på, hvad der skete, og advarede om, at tingene "ikke kommer til at forblive sådan".

Han tilføjede, at en søster til den afdøde kvinde formelt havde klaget over hændelsen og søgt at identificere den læge, der erklærede Bella Montoya død til at begynde med. Det skriver The Guardian.

Bella Montoya vågnede angiveligt op og begyndte at banke på den 9. juni efter at have tilbragt fem timer inde i sin kiste ved et begravelsesfirma i Babahoyo, omkring 208 km sydvest for Quito.

Indledende rapporter fra lokale medier sagde, at eksperter spekulerede i, at kvinden kan have lidt katalepsi som følge af hjertestop.

Katalepsi er en tilstand, der forårsager stivhed i kroppen, nedsat smertefølsomhed og langsommere kropsfunktioner såsom vejrtrækning.

Selvom kvindens uretmæssige dødserklæring er chokerende, er sådanne fejl blevet begået før. Det skriver New York Post.

En 82-årige vågnede op efter hun blev erklæret død og bragt til et kapel i Long Island.

Omtrent på samme tid blev et plejehjem i Iowa idømt en bøde på 10.000 dollars for tilsvarende at erklære en hospicepatient død og sende hende til et kapel, da hun faktisk var i live.

Anbefalet til dig