Kvinde var tæt på at smide en million kroner ud

06/6/20 09:36

Henrik Rothenbücher

Foto. Danske Spil
En kvinde var meget tæt på at spide den kupon ud, der skulle vise sig at indeholde en million kroner.

Man skal huske, at den lille lap papir man får i hånden, når man køber en Lotto kupon ikke kun er penge værd, hvis man har rigtige vindertal. Hver uge spiller man nemlig automatisk med om 2x1 millioner kroner, når man spiller Lotto – det som kaldes Millionærgarantien. Det anede en kvinde i tresserne fra Københavns Kommune ikke noget om. Derfor var hun meget tæt på at smide en kupon ud til en værdi af en million skattefri kroner ud i skraldespanden – endda to gange på en dag.

"Det er lidt vildt at tænke tilbage på. Jeg havde tjekket, om der var nogle rigtige tal, og der var vist kun to rigtige og derfor ingen gevinst. Jeg var på vej ind for at handle, og havde kuponen med mig, så jeg ville finde en skraldespand. Men der var ikke lige nogen på parkeringspladsen, så jeg puttede kuponen ned i tasken igen. Da jeg kom ind i butikken, tænkte jeg, at nu jeg var der, kunne de da godt lige køre den igennem terminalen. Jeg havde absolut ingen forventninger. Så da pigen i kiosken siger, at der er en gevinst, der er større end hun kan udbetale, bliver jeg meget forundret. Jeg spørger, hvor meget det er – og hun siger, at hun ikke er sikker, men at det kan være flere tusinde kroner."

Kvinden går hjem og prøver at logge sig på Danske Spils hjemmeside, der uheldigvis er ramt af IT-opdateringer i det øjeblik, hun prøver. Derfor kan hun ikke logge ind for at finde ud af, hvad gevinsten egentlig er.

"Der tænker jeg igen. Der er sikkert ikke noget på, så nu smider jeg den ud", siger hun med et stort grin.

Datteren overtalte moren

Imidlertid taler kvinden med sin datter og fortæller om kuponen, der driller. Datteren får moderen overtalt til at lade være med at smide kuponen ud, men i stedet ringe ind til Danske Spils Kundecenter for at få vished.

"Da jeg kommer igennem, fortæller de mig, at jeg har vundet en million kroner. Uden at have nogle som helst tal rigtige. Jeg bliver helt hvid i hovedet, og forstår ingenting. Jeg tror, jeg spørger, om det er rigtigt ti gange eller sådan noget", siger kvinden, der ønsker at være anonym.

Kvinden, der er millionær nr. 3659, arbejder stadigvæk, og det har hun tænkt sig at blive ved med. Hun har ikke noget decideret mål med pengene lige nu.

"De skal bare give mig tryghed når jeg på et tidspunkt ikke skal arbejde mere. Der er jo forskel på, om man vinder en milliongevinst når man er 20 år, eller over 60 som jeg er nu. Altså på de behov, man har. Nu fokuserer jeg mere på, at jeg har penge i banken, hvis mit fjernsyn går i stykker. Det er et godt sikkerhedsnet. Men jeg tænker da, at gevinsten skal fejres, når vi atter kan samles efter Corona. Og så kan jeg nok heller ikke lade være med at forkæle mine børnebørn endnu mere, end jeg gør i forvejen."