Flere kvinder, som blev ansat af virksomheden Mansion Voyeur, kritiserer nu den tidligere krisecenterdirektør Morten Lohmann Lauritzen, hans søn Nikki Lohmann Lauritzen og forretningspartneren Christopher Markuslund for aldrig at have modtaget den lovede løn. Den skandaleramte virksomhed, der skulle tilbyde fest og socialt samvær i en luksusvilla, har efterladt medarbejdere uden betaling og ført til frustration blandt de ansatte.
Det skriver Fyens Stiftstidende i dag
Konceptet bag Mansion Voyeur lovede løn og luksus til dem, der blev ansat. Kvinder og mænd blev ansat som freelancere og skulle ifølge kontrakten tjene op til 300 euro i døgnet samt få bonusser på op mod 50.000 kroner. Opgaven bestod i at deltage i fest og hygge foran kameraer i en luksusvilla i Nordfyn eller Kruså, hvor al mad og drikke ville være betalt.
Mansion Voyeur blev drevet af den tidligere direktør for krisecenteret TimeOut Fyn, Morten Lohmann Lauritzen, der måtte lukke sin institution efter alvorlige anklager fra socialtilsynet. Sammen med sin søn Nikki Lohmann Lauritzen og hans ven, Christopher Markuslund, tilbød de unge kvinder job i deres nye virksomhed. Men flere af de ansatte fortæller nu, at de aldrig modtog den lovede betaling.
Lokket til fest og uden betaling
Sara og Isabella, to tidligere ansatte, fortæller, at de gennem sociale medier blev opmærksomme på Mansion Voyeur, der angiveligt blev præsenteret som en arbejdsplads med høj løn og bonusser. ”Vi blev lovet en rigtig god løn og betalt ophold,” fortæller Sara, der hurtigt fik en følelse af uprofessionalisme. Hun beskriver, hvordan de første dage bestod af fester og alkohol, men arbejdets karakter blev hurtigt ubehageligt.
Ifølge Sara og Isabella skulle medarbejderne være til stede foran kameraer og udføre aktiviteter som at spille pool eller være i saunaen for at skabe interessant indhold for seerne. Men hvad de oplevede, var en ledelse, der selv festede, drak og deltog i intime aktiviteter foran kameraerne. ”Vi var ikke ansat for at få tætte relationer til ledelsen. Vi var der for at udføre et arbejde,” siger Sara, som kritiserer virksomhedens grænseløse arbejdsmiljø.
Christopher Markuslund og Morten Lohmann Lauritzen gik ifølge de to kvinder langt over deres grænser ved selv at have sex i villaen, hvilket Sara og Isabella kalder ”dybt uprofessionelt.” Samtidig blev kvinderne presset til at klæde sig letpåklædt og udvise en fri attitude, hvilket gav dem en følelse af forventning om mere end blot ”fest og hygge”.
Manglende løn og konkurs
Til trods for deres indsats modtog ingen af de seks kvinder, som TV 2 Fyn og Fyens Stiftstidende har talt med, den lovede løn. Kvinderne forsøgte gentagne gange at få svar fra Markuslund og Lohmann Lauritzen, men blev mødt med undskyldninger om problemer med revisoren og tilbageholdte investeringer. Da Mansion Voyeur efterfølgende gik konkurs, mistede kvinderne håbet om at få deres penge.
”Jeg tror aldrig, de har haft intentioner om at betale os,” udtaler Isabella, som fortæller, at hun har brugt flere dage på Mansion Voyeur og føler sig udnyttet. ”Vi har lagt så meget tid og energi i det her, og det gør mig rasende, at de har udnyttet vores gode vilje,” tilføjer hun.
De tidligere medarbejdere ønsker nu, at Morten Lohmann Lauritzen og hans team holdes ansvarlige og aldrig får mulighed for at drive lignende virksomheder igen.
Revisionsfirmaet Beierholm, som har været associeret med Mansion Voyeur, har afvist at kommentere sagen med henvisning til tavshedspligt.