Lås døren og træk gardinerne for: Her er indbrudstyvenes yndlingsby

22/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

En række sjællandske kommuner ligger i top, når det drejer sig om antallet af indbrud. Foto: Shutterstock
Antallet af indbrud i danske hjem rasler ned. Dog er der en by, hvor udviklingen går den forkerte vej.

Mest læste i dag

De seneste 35 år har der aldrig været begået så få indbrud i Danmark som i dag. Et sted går udviklingen dog den forkerte vej. I den sjællandske by Dragør blev der sidste år begået 58 flere indbrud end året før. Dragør er den kommune, som har flest indbrud per indbygger. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, ifølge TV2 Lorry

Det er man også opmærksom på hos Dragør Kommune, bekræfter borgmester Eik Bidstrup. Han fortæller til TV2 Lorry, at man fra kommunens side har iværksat bl.a. tryghedsvandringer sammen med politiet , udgivet pjecer og så opmuntrer kommunen også til, at borgerne selv yder nabohjælp. Mere lavpraktisk holder kommunen også ekstra godt øje med om gadelyset virker, så indbrudstyvene ikke får det for nemt i mørket. 

Det er dog ikke kun i Dragør, at indbrudstyvene fortsat møder ind på arbejdet. 

Flere kommuner også i top

Flere sjællandske kommuner gør nemlig Dragør selskab på listen over de kommuner i Danmark, hvor der sidste år blev begået flest indbrud. Det drejer sig om Rudersdal, Hørsholm, Gentofte og Allerød. Selvom Rudersdal og Allerød er nogle af de kommuner i landet, hvor der begåes flest indbrud, skal det retteligt pointeres, at begge kommuner har set et fald i antallet af indbrud sammenlignet med året før. 

Over hele landet blev der sidste år anmeldt 24.553 indbrud, året før var det tal noget højere. I 2018 blev der nemlig anmeldt 28.765 indbrud.

Anbefalet til dig