Læg et tørt håndklæde i tørretumbleren: Når du ser hvorfor vil du altid gøre det

Foto: Shutterstock
Med det geniale trick kan du både spare tid og penge.

Mest læste i dag

En af hjemmets pligter - og som i mange hjem kan være svær at komme helt til bunds i, det er vasketøjet. Især i børnefamilier hober bunkerne sig op på rekordtid.

Derfor er der også mange, der tyer til, at smide noget af tøjet i tørretumbleren, for hurtigere at komme bunkerne til livs. Men alt det våde tøj, kan stadig tage sin tid om at blive tørt. 

Mange kender sikkert også til den situation, hvor man i sidste øjeblik kommer i tanke om, at man skal have vasket et stykke tøj inden brug - og det er lige på et hængende hår, at man kan få det tørt. 

Uanset om du er i bekneb med tiden, eller blot gerne vil spare lidt på strømmen, når du skal bruge din tørretumbler, så er dette trick helt genialt.

Sådan reducerer du nemt tørretiden

Alt du skal bruge er et tørt håndklæde.

Når vi smider en stor bunke vådt tøj ind i tørretumbleren, så tager det stadig et godt stykke tid om at blive tørt. Der bliver nemlig meget fugtigt inde i tørretumbleren, når alt det våde tøj bliver lukket inde i varmen. 

For at fremskynde processen kan du i stedet smide et tørt håndklæde ind sammen med alt det våde tøj - og vupti, så skal du se hvor hurtigt det går. 

Det tørre håndklæde absorberer nemlig det fugt der kommer i tørretumbleren, når den er i gang. Derfor vil det våde tøj også langt hurtigere blive tørt. 

Er du i stort tidsbekneb og vil fremskynde processen, så kan du efter noget tid skifte håndklædet ud med et nyt tørt ét. 

Så vil du gerne hurtigt til bunds i vasketøjsbunkerne, eller have tørretumbleren til at køre i kortere tid, så elregningen bliver mindre - så er det bare at benytte dette geniale “tørre-trick”.

Anbefalet til dig