Læge advarer: Derfor skal du ikke dele seng med din partner

24/06/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
En læge har opfordret par til, ikke at dele den samme seng og anbefaler, at de altid sover alene i separate senge, hvis de vil forbedre deres søvnkvalitet.

Mest læste i dag

En læge har frarådet par at sove ved siden af hinanden i samme seng, hvis de ønsker at få en ordentlig nats søvn. 

Han advarer om den skadelige virkning, det kan have på en persons helbred, at dele en seng.

Lægen Karan Rajan fortæller, at hvis din partner ligger meget uroligt i søvne, eller hvis de snorker, vil dette højst sandsynligt forhindre dig i, at komme ind i REM søvnen, den dybeste fase af søvncyklussen. Det skriver The Mirror.

I betragtning af, hvor vigtig kvalitetssøvn er for en persons generelle sundhed og velvære, kan mangel på det, have en alvorlig fysisk og psykologisk indvirkning. 

Ikke alle deler den samme slags søvncyklus, ifølge Rajan, hvilket betyder, at en partner godt kan være kronisk søvnberøvet, mens den anden er veludhvilet eller omvendt. 

At sove i separate senge er tilsyneladende også en god idé på grund af de ting, der får folk til at falde hen, herunder kropstemperatur. 

Af falde i søvn ved siden af en anden person hæver kropstemperaturen og dette kan derfor føre til, at en person får utilstrækkelig hvile om natten.

I en TikTok video, som han delte med sine 4,8 millioner følgere, sagde lægen: 

“En af de ting du har brug for, for at kunne falde i søvn, er at din kropstemperatur falder. At dele en seng øger kropstemperaturen, så det vil tage længere tid for dig, at falde i søvn.”  

Den virale video, er blevet set mere end 242.500 gange, har fået over 25.000 likes.

Følgerne er naturligvis noget splittede omkring lægens anbefalinger.  

Mens nogle sværger ved separate senge, kan andre bare ikke forestille sig, at falde i søvn uden deres bedre halvdel ved deres side. 

En gift person skrev: 

“Min mand og har helt forskellige søvnmønstre, vi har sovet separat i otte år og vi elsker det.”

En anden var enig: 

“Efter skilsmisse, DEN BEDSTE søvn i mit liv!” 

En tredje var vittig: 

“Fortæl det til min forkælede hund.”

Anbefalet til dig