Læge afslører: Det sagde Christian Eriksen, da han kom til live igen

Foto: Shutterstock

Nu har en af de læger, der deltog i genoplivningen af den danske fodboldspiller, udtalt sig til interview

Det sendte chokbølger fra Danmark og gennem det meste af verden, da den danske fodboldspiller Christian Eriksen lørdag aften kollapsede på grønsværen i Parken under landsholdets kamp mod Finland. Eriksen fik hjertestop og måtte have livgivende førstehjælp. Siden blev han fragtet til Rigshospitalet i en ambulance. 

I skrivende stund er han fortsat indlagt til undersøgelser, men alt tyder på, han er ved godt mod. Nu har nyhedsbureauet Ritzau talt med en af de læger, der var med på banen, da Christian Eriksen kollapsede. 

Jens Kleinefeld har arbejdet for både Det Europæiske Fodboldforbund og Det Internationale Fodboldforbund og han ved med i Parken. Han fortæller nu, at Christian Eriksen vågnede hurtigt, da han fik stød med hjertestarten. Der gik ikke meget mere end 30 sekunder, fortæller Kleinefeld. 

Læs også

Chok på dansk skole: Ofrene er mellem 8 og 13 år

Eriksens første ord efter genoplivningen

"Cirka 30 sekunder senere åbnede han sine øjne, og jeg kunne tale direkte med ham," fortæller Jens Kleinefeld. Han understreger desuden, at det var et rørende øjeblik, da Christian Eriksen vågnede op igen. 

"Det var et meget bevægende øjeblik. I sådanne medicinske nødsituationer i hverdagen er chancen for succes langt lavere," siger Kleinefeld i et interview med mediehuset Funke Mediengruppe fra Tyskland.

Kort efter at Eriksen var vågnet igen, ytrede han sine første ord.

 "For fanden, jeg er kun 29 år gammel," sagde Christian Eriksen angiveligt, da han vågnede efter sit hjertestop. Det tog Jens Kleinefeld som et godt tegn fortæller han videre i interviewet. 

"Da vidste jeg, at hans hjerne ikke var beskadiget, og at han var kommet fuldt tilbage." 
 

Læs også

Kronprinsesse Mary overrasker: Dukker pludseligt op

 

 

Læs også