Læge afslører: Vi har drukket vand forkert hele vores liv

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
At gøre denne almindelige fejl, når vi drikker vand, kan føre til mange forskellige sundhedsmæssige problemer, ifølge en læge.

Lige nu læser andre også

Efter hundredetusinder års menneskelig historie, skulle man tro, at efter at have opnået alt fra at opfinde hjulet, til at sende astronauter ud i rummet, ville vi i det mindste vide, hvordan man drikker et glas vand korrekt. 

Men, det viser sig, at vi har gjort dette, som er helt grundlæggende for vores eksistens, forkert hele vores liv. 

At drikke vand lyder simpelt nok, og man kan undre sig over, hvordan nogen kan sige, at det er forkert, men ifølge en læge, laver vi alle én bestemt fejl, der kan føre til nogle alvorlige helbredskomplikationer. Det skriver Daily Star.

Læge Vipul Rustgi, en almen praktiserende læge ved Apollo Spectra i Delhi, Indien, har fortalt, at det at drikke vand, mens man står op, kan være skadeligt for vores kroppe. 

Først og fremmest kan det at drikke vand, mens man står op, forstyrre fordøjelsen alvorligt. 

Det advarede lægen om og tilføjede, at det kan tvinge mad til at falde direkte ned i den nederste del af maven fra spiserøret.

Lægen siger: 

“Nerverne bliver spændt, når man drikker vand hurtigt, mens man står op, hvilket forstyrrer væskebalancen og forårsager en stigning i toksiner og fordøjelsesbesvær.”

Lægen fortsætter med at forklare, at drikke vand, mens man står op, også kan føre til gigt, da nerverne er i en spændingstilstand, når man er i denne position, og dette kan føre til en ubalance af væsker i kroppen.

“At drikke vand mens man står op, kan det føre til ophobning af væsker i leddene og kan udløse gigtproblemer og ledskader”, siger lægen. 

Ligeledes kan det forstyrre dit ilt niveau og dermed påvirke dine lunger, dit hjerte, samt andre organer i din krop.

Lægen forklarer yderligere: 

“Mens man står op og drikker vand, har væsken en tendens til, at passere igennem uden filtrering til ens nedre mave under højt tryk. Dette får vandets urenheder til, at sætte sig i blæren og beskadige nyrernes funktion.”

Andre vand drikke tips, inkluderer, at man ikke bunder alt sit vand på én gang og at man ikke drikker koldt vand.

Vand der har stuetemperatur, tilskynder til bedre fordøjelse, lindrer oppustethed og kan også hjælpe med, at kontrollere kolesterolniveauet.

Anbefalet til dig