Læge mente vejrtrækningsproblemer var psykiske: Nu er 53-årige Martin død med corona

Nyheder
Foto: Shutterstock
En 53-årig dansk tømrer mistede livet efter smitte med corona. Martin blev dog aldrig testet, da lægen mente hans vejrtrækningsproblemer var psykiske.

Mest læste i dag

Fra i dag er det blevet muligt for danskerne at blive testet for coronavirus, uanset hvor store symptomer de har.

En af de danskere der dog aldrig blev testet var den 53-årige tømrer Martin Andersen, der mistede livet til coronavirussen. Nu opfordrer hans familie på det kraftigste til, at danskerne lader sig teste for virussen, da det kan redde liv.

“Vi kan ikke få min far tilbage, men vi håber, at hans historie kan være med til at redde andre. Sørg nu for at komme af sted og blive testet, før det er for sent.” sådan lyder opfordringen fra Martin Andersens søn, 24-årige Malthe Andersen til Fyens.dk

Martin Andersen nåede ikke på hospitalet for at blive tjekket for coronavirussen, inden han mistede sit liv tidligt om morgenen den 27. marts.

Familien føler, at deres far var meget uheldig, for det er ikke sikkert, at han havde mistet livet, hvis han var blevet smittet med coronavirus senere i forløbet.

Da Martin Andersen blev smittet, forlød det sig nemlig, at man ikke kunne blive testet medmindre man havde svære symptomer. Det havde Martin altså ikke, hvert fald ikke før han den fredag morgen mistede livet.

“Vi føler, at han blev ramt i den forkerte uge, hvor man stadig skulle have meget svære symptomer for overhovedet at blive testet. I dag tror jeg, at han var nået at blive testet og måske havde haft chancen for at overleve,” lyder det fra sønnen.

'Det er sikkert psykisk'

Martin og familien forsøgte ellers at få hjælp. De ringede til lægen, som de var blevet opfordret til at gøre, men her var der ikke meget hjælp at hente.

Martins kæreste Britta fortæller, at Martin fortalte sin læge, at han havde vejrtrækningsproblemer, men at han ikke hostede så meget længere, og at han heller ikke havde feber.

Svaret fra lægen var, at vejrtrækningsproblemerne nok var psykiske, og derfor behøvede Martin ikke at blive testet. To dage senere mistede Martin livet på grund af en dobbeltsidet lungebetændelse, som var forårsaget af coronavirussen.

Ifølge kæresten Britta var meget i bedring i løbet af torsdagen, men da hun fredag morgen kom tilbage fra en gåtur, var Martin død.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig