Lægehus udfordret: Får stjålet udstyr der kan købes i Bilka for 200 kroner

Af: Mie M.B

|

11/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lægehuset har nu skrevet et opslag på Facebook hvor de beder folk returnere

Mest læste i dag

Lægerne i Ejstrupholm oplever udfordringer med patienter, der ikke returnerer de blodtryksapparater, de låner med hjem fra lægehuset. For at adressere problemet har lægehuset valgt at sende en opfordring via Facebook, hvor de påpeger vigtigheden af at aflevere udstyret tilbage, så andre patienter kan drage nytte af det. Samtidig informerer de om, at patienterne selv kan købe en blodtryksmåler i Bilka for kun 200 kroner. Det skriver TVMidtvest.

Lægerne ønsker ikke at uddybe baggrunden for opslaget, men ifølge Henrik Kise, formand for PLO-Midtjylland, er det ikke en forpligtelse for de praktiserende læger at udlåne blodtryksmålingsudstyr ifølge overenskomsten. Kise understreger, at det er en velgerning fra klinikken at låne udstyr ud og forklarer, at hvis Lægerne i Ejstrupholm har valgt at gøre det, giver det mening at opfordre til at huske at returnere udstyret.

Kise, der selv udlåner blodtryksapparater i sin klinik i Silkeborg Kommune, er bekendt med lignende udfordringer med manglende returnering. Han påpeger, at der ikke er lavet en opgørelse over, hvor mange praktiserende læger der låner apparater ud, men at mange patienter med forhøjet blodtryk ofte selv har købt udstyret.

Anbefalet til dig