Lægemiddelstyrelsen afslører: Kvinder kan blive ramt af denne bivirkning efter coronavaccination

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lægemiddelstyrelsen har meldt ud, at der er en risiko for, at kvinder bliver ramt af en ny bivirkning efter coronavaccination.

Mest læste i dag

Hvis man som kvinde har valgt at blive vaccineret mod coronavirus, er der en risiko for, at en bivirkning af dette, vil være kraftig menstruationsblødning.

Ifølge TV 2 viser en offentliggjort sikkerhedsopdatering på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside, at det er en bivirkning, der kan være tale om ved to konkrete coronavacciner.

Den nye opdatering, der er blevet delt af Lægemiddelstyrelsen, er baseret på en ny anbefaling fra EU's bivirkningskomité (PRAC), skriver Ritzau.

Den nye anbefaling er blevet delt, efter en gruppe eksperter har gennemgået de tilgængelig data om indberettede tifælde af kraftig menstruationsblødning. Der er kun blevet kigget på tilfælde, der er blevet indberettet efter vaccination med vacciner fra Pfizer/BioNTech og Moderna. 

Er du blevet vaccineret mod coronavirus i Danmark, er du sandsynligvis blevet vaccineret med en vaccine fra enten Pfizer/BioNTech eller Moderna. Det er nemlig de to er de mest udbredte vacciner her i landet.

"Sammen med lægemiddelmyndigheder i resten af EU har Lægemiddelstyrelsen løbende bidraget til PRAC's vurdering, og derfor er det tilfredsstillende, at PRAC nu er nået frem til en konklusion," lyder det fra Line Michan, der er chef for Lægemiddelstyrelsens enhed for lægemiddelovervågning.

Hun påpeger også, at risikoen for, at man som bivirkning kan blive ramt af kraftige blødninger under menstruation, ikke bør afholde én fra at lade sig vaccinere. Enhedschefen mener nemlig, at risikoen bliver opvejet af de fordele, der følger med.

"Allervigtigst er det dog, at fordelene ved covid-19-vaccinerne fortsat langt overstiger risikoen for alvorlige eller varige bivirkninger for både kvinder og mænd," siger hun også.

TV 2 skriver, at Lægemiddelstyrelsen har modtaget i alt 979 indberetninger fra kvinder, der har oplevet kraftig menstruation efter vaccination med en vaccine fra enten Pfizer eller Moderna. Indberetningen er blevet registreret i perioden fra december 2020 frem til nu.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig