Lægemiddelstyrelsen tilbagekalder medicin

Af: Thea Andersen

|

06/02/2023

Nyheder
Foto: Lægemiddelstyrelsen
Foto: Lægemiddelstyrelsen
Patienter, der er i behandling med Dicillin Sandoz 500 mg kapsler, skal gå på apoteket og få byttet medicinen. Det er vigtigt, at man ikke afbryder sin behandling, men at man får ombyttet til et andet antibiotika-præparat. Apotekerne er informeret om, at de skal udlevere alternativ medicin.

Mest læste i dag

Lægemiddelstyrelsen er blevet opmærksom på, at et mindre antal patienter, der er blevet behandlet med antibiotika-lægemidlet Dicillin 500 mg fra firmaet Sandoz, er blevet smittet med multiresistente CPO-bakterier, og at bakterien muligvis stammer fra lægemidlet.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse mandag.

I perioden fra oktober 2022 til januar 2023 er der fundet i alt ni bekræftede tilfælde hos patienter.

Patienterne har ikke nogen relation til hinanden, og mistanken retter sig i skrivende stund imod et enkelt parti Dicillin, der er fremstillet i september 2022.

Mens det bliver undersøgt, om der er tale om et enkelt parti eller en større forekomst, har virksomheden Sandoz, der markedsfører lægemidlet, tilbagekaldt alle Dicillin-pakker og sat dem i karantæne, fremgår det af pressemeddelelsen.

Hvad skal du gøre som patient?

Det er vigtigt, at patienter, der er i antibiotikabehandling, ikke afbryder deres behandling, men fortsætter som anvist. Hvis man er i gang med en behandling med Dicillin Sandoz 500 mg, skal man gå på apoteket og få ombyttet sin medicin til et andet antibiotika-præparat.

Apotekerne er informeret om sagen og er klar til at ombytte medicinen.

Der findes andre gode alternativer, og det kommer ikke til at koste ekstra for den enkelte patient. Man behøver ikke at gå til lægen for at få en ny recept.

Se produktet herunder. 

Foto: Lægemiddelstyrelsen

Nyheder24 vil følge og opdatere sager.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig