Læger kaldte kvindes plet i panden ufarlig: 18 måneder efter gik sandheden op for dem

Nyheder
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Hvad lægerne fandt ud af 18 måneder senere chokerede dem alle.

Mest læste i dag

Omtrent 2.700 danskere bliver hvert år diagnosticeret med modermærkekræft i Danmark. 

Udover at mange bliver diagnosticeret med sygdommen, så er modermærkekræften skyld i, at cirka 300 mennesker hvert år går bort.

I 2019 var der 15.276 mænd, der levede med diagnosen, mens der var 21.361 kvinder.

Sådan skriver Kræftens Bekæmpelse på sin hjemmeside.

På trods af den store bevågenhed, der er omkring kræftformen, så er der mange, der ignorerer anbefalingerne og alligevel vælger at solbade uden nogen form for solbeskyttelse.

En kvinde ved navn Bethany hører til den kategori.

For flere år tilbage opdagede hun, at hun havde fået en mørk plet i panden. 

En kvinde fra den amerikanske by Austin i Texas var en af de mange, der ignorerede alle advarsler om hudkræft. 

Men en dag for tre år siden opdagede hun en mørk plet i panden, som ikke havde været der før. Da hun var gravid på daværende tidspunkt, tænkte hun, at graviditeten var årsagen til den mørke plet i panden.

Det skriver The Mirror.

For at være på den sikre side valgte amerikanske Bethany alligevel at tage til lægen med sin mørke plet, men her fik hun at vide, at det blot var en ufarlig leverplet, som hun ikke skulle bekymre sig om.

Det viste sig senere, at det ikke blot var en leverplet.

Tiden skal spoles 18 måneder frem, for her begyndte pletten at forvolde hende smerte. Efter flere prøver kunne man denne gang konstatere, at det var en særlig form for modermærkekræft, der går under navnet desmoplastisk melanom.

Da lægerne opdagede, hvad pletten rent faktisk var, var det for sent.

Kræften havde spredt sig til øvrige dele i kroppen, og Bethany var nødsaget til at få strålingsbehandling:

“Kemoterapien var den absolut værste del. Det var rent ud sagt et helvede. Den stegte indersiden af min mund. Min hals gjorde så ondt. Min hud var dækket af sår, jeg mistede evnen til at smage, min stemme var hæs og efter tre uger begyndte jeg at tabe håret”, skrev hun på Facebook.

Mange år senere er Bethany i dag helt kræftfri. I kølvandet på sit vilde sygdomsforløb har hun et klart budskab til sine medmennesker:

“Stop med at solbade og bruge solarium. En solbrun hud er ikke en sund glød - det er en beskadiget hud”, skriver Bethany.

På billedet herunder kan du se, hvordan Bethany ser ud i dag:

Foto: Facebook

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig