Lægerne gav ham 5% chance for at overleve: I dag er han uigenkendelig

Af: Ida Hansson

|

05/09/2023

Nyheder
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Canceren havde spredt sig til hans hjerne, hjernestammen, rygsøjlen, leveren, ribbenene og hofterne.

Lige nu læser andre også

Da fitnessfanatikeren Lee Troutman besøgte sin læge efter at have lidt af nattesved, træthed og smerter i leveren, havde han ingen idé om det mareridt, der ville følge. 

Efter flere tests blev den dengang 20-årige personlige træner diagnosticeret med hæmofagocytisk lymfohistiocytose, også kendt som HLH- en ondartet indre betændelse, som lukker ned for organerne.

Som om det ikke var rigeligt, så fik han få måneder senere en anden diagnose- non-Hodgkins lymfom, og lægerne fortalte ham, at kræften havde spredt sig til alle fire hjernelapper, hjernestammen, rygsøjlen, leveren, ribbenene og hofterne.

Lee var fast besluttet på at kæmpe med alt, hvad han havde, og på trods af den dårlige prognose er han nu i bedring.

"På tidspunktet for min diagnose arbejdede jeg 12 timer om dagen, åbnede træningscenteret kl. 5 om morgenen og trænede kunder. Jeg var endda personlig træner bagefter. Så jeg gik ud fra, at mine usædvanlige symptomer bare var et resultat af at jeg arbejdede for meget," sagde Lee til medies US.

"Men da jeg blev diagnosticeret, blev tingene hurtigt værre - mine øjne og hud blev gul af min leversvigt. Jeg kunne ikke gå, tale eller spise . Jeg var heller ikke rigtig klar over, hvad der foregik; Jeg var ikke i koma, men mit sind var konstant uklart."

Lee gik til lægen i oktober 2021 og blev diagnosticeret med mononukleose i november 2021, efterfulgt af HLH i december og non-Hodgkins lymfom i januar 2022. På kun to måneder tabte han halvdelen af ​​sin kropsvægt. Det skriver Mirror.

Foto: Instagram/Lee Troutman

”Lægerne troede ikke, at jeg ville overleve. Min mor og jeg fandt en læge, der gik med til at tage min sag – han gav mig håb med en 5% chance for at overleve. Han sagde, at hvis jeg skulle overleve lymfom og aggressive kræftbehandlinger, havde jeg brug for en knoglemarvstransplantation. Og efter det ville jeg have 70 % chance for at klare mig," sagde Lee.

Han skulle gennemgå en knoglemarvstransplantation, da hans lunger på tragisk vis kollapsede to gange, og han blev sat i respirator to gange. Han blev til sidst taget ud af respiratoren, men måtte bruge måneder på genoptræning for at tage på i både vægt og muskelmasse, mens han stadig var i kemoterapi.

Endelig modtog han den 24. maj 2022 en knoglemarvstransplantation fra en anonym donor. Han blev udskrevet to måneder senere, men måtte tilbringe 200 dage i karantæne, og han skulle tage en dosis på 63 lægemidler dagligt, da medicinen skulle forhindre afstødning af transplantatet og gentagelse af HLH.

Lee lever stadig med kræften, men er glad for at kunne gøre det, han elsker allermest: fitness.

"Da jeg var på hospitalet brugte jeg meget tid på at skrive mine mål ned. Nogle gange var målene bare at komme ud af sengen og børste mine tænder. Nu har jeg det godt. Jeg føler mig lykkelig. Jeg føler mig normal. Jeg lever mit bedste liv, træner i fitnesscenteret igen, jeg har et job, og jeg ser endelig frem til min fremtid. Hvis der er nogen derude, der går igennem noget lignende, så vær stærk, fortsæt med at kæmpe og giv ikke op. Hvis lægerne har givet op, så find en ny læge. Vær din egen advokat," sagde Lee.

Foto: Instagram

Anbefalet til dig