Lækket lydoptagelse af russiske oberster: Bagtaler Putin

01/06/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Meget tyder på, at de to oberster ikke er tilfredse med, hvordan Putin har tacklet krigen i Ukraine.

Mest læste i dag

To topledere i det russiske militær er i hemmelighed blevet optaget, og kan høres fornærme Vladimir Putin over invasionen af ​​Ukraine og tilbagetrækningen fra Kiev.

Rusland formåede ikke at foretage hurtige greb om territorium i Ukraine, da Rusland første gang invaderede landet den 24. februar, og denne fiasko ser ud til at have udløst uenighed blandt russiske rækker.

Indtil videre har russiske styrker ændret strategi, og trukket sig tilbage fra det nordlige Ukraine, og fokuserer nu på de østlige dele af landet. Det skriver DailyStar.

Men to øverste militærembedsmænd har 'bagtalt' Putin over hans styrkers manglende evne til at indtage hovedstaden i Kiev, i et angiveligt aflyttet opkald fra ukrainske efterretningstjenester.

Opkaldet omfattede oberst Maksin Vlasov og oberst Vitaly Kovtun, som angiveligt havde hårde ord at sige om den russiske præsident:

"En fandenivoldsk raket burde flyve ind i (Ukraines parlament) i Kiev. Det er det, f*** det. Hvorfor fløj (en raket) ikke? Jeg fatter det ikke. For fanden forstår du det, du er forbandet, Putin mother*****. Hvorfor fløj en raket ikke ind i Kiev... Noget er ikke blevet gjort på den rigtige måde," kan man høre Kovtun sige:

Det påståede opkald blev udsendt af Radio Free Europes ukrainske tjeneste, og den rasende tirade menes at have fundet sted den 14. april.

Det er rapporteret, at tropper får 30.000 rubler (3.327 danske kroner) om måneden for deres tjeneste i militæret.

"(Der er) ingen kontraherede styrker. Selvfølgelig ikke! Hvorfor skulle der være det? De betalte dem 30.000 rubler (3.327 kroner), hvor skal de hente arbejdskraft?" sagde Kovtun angiveligt.

Anbefalet til dig