Lækket telefonopkald: Russisk soldater er konstant fulde

24/06/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
I en lækket telefonsamtale fortæller en soldat sin kone, at de russiske soldater drikker sig fulde, fordi de er bange for at dø i krigen.

Mest læste i dag

Opsnappede telefonopkald afslører kraftigt dalende moral blandt russiske tropper i Ukraine, hvor en tilstår, at hele hans enhed var permanent fuld for at håndtere frygten for at blive dræbt.

I et telefonopkald opsnappet af Ukraines efterretningstjeneste, der blev udsendt af det ukrainske nyhedsmedie Hromadske Radio, fortæller en russisk kriger sin kone, at et stort antal mænd bad om tilladelse til at rejse tilbage til Rusland "af familiemæssige årsager", kun for at skrive ansøgninger om permanent frigivelse, når de kommer hjem.

Han fortalte, at af alle de mænd, han blev udsendt med, er der kun seks tilbage. "Ingen kommer tilbage, alle bliver fyret, alle giver op."

Hele enheden drikker kraftigt for at håndtere stresset ved kamp: Soldaten fortalte sin kone, at han konstant var fuld, fordi han var bange for at dø. Det skriver Daily Star.

"Vores forsvarsefterretningstjeneste mener, at Rusland i de næste par måneder kan komme til et punkt, hvor der ikke længere er noget fremadrettet momentum, fordi det har opbrugt sine ressourcer," lyder det fra Storbrittaniens Premierminister Boris Johnson.

Admiral Sir Antony David Radakin, Storbritanniens højest rangerende militærofficer, tilføjede, at Vladimir Putins invasion af Ukraine var en "frygtelig fejltagelse", og mens kampene endnu ikke er overstået, har Rusland allerede "strategisk tabt" krigen.

Invasionsstyrken mangler desperat forsyninger. Allerede tidligt i krigen dukkede der rapporter op om russiske soldater, der tiggede lokalbefolkningen om mad eller endda spiste herreløse hunde, da de ikke havde flere nødrationer.

Ydermere er Rusland også ved at løbe tør for arbejdskraft og kæmper for at rekruttere nok afløsere til at dække sine tab.

"Kidnappede" ukrainske værnepligtige er angiveligt tvunget til at bemande russiske frontlinjer som "kanonføde" mod deres eget land.Pro-russiske separatister i Donbas-regionen bringes også med i angrebet på Ukraine, selvom de ikke har nogen militær træning.

En ukrainsk soldat, der talte til Telegraph, sagde, at krigere, der blev sendt på "selvmordsmissioner", så ud til at være "høje på noget" i kamp.

Anbefalet til dig