Lærer blev suspenderet: Gentog ét bestemt ord for eleverne

16/5/22 07:39

Ida Hansson

Eleverne på skolen klagede over læreren, så nu har han ikke længere lov til at undervise.

Professor Greg Patton fik besked på, at han ikke længere behøvede at deltage som underviser på et kursus på USC Marshall School of Business i Los Angeles.

Han var nemlig blevet suspenderet på ubestemt tid efter at have afholdt et online kursus. Det var nærmere bestemt under et online kursus i ledelsekommunikation, at det gik galt for Greg Patton.

Det skriver Los Angeles Times

Den 20. august handlede lektionen blandt andet om at opbygge selvtillid og forbedre præsentationsevner, og Greg Patton begyndte at snakke om brugen af fyldord og gav i den forbindelse et kinesisk eksempel. 

“I Kina er det mest almindelige fyldord "'nèi ge'", forklarede han og udpenslede, hvordan det kunne udtales på forskellige måder.

I nogle af de studerendes ører lød det som om, at professoren gentagende gange sagde n-ordet på engelsk.

Det fik en gruppe studerende til tasterne.

Utilfredse og krænkede elever

Gruppen af studerende skrev et brev til skolens rektor, hvor de gjorde opmærksom på deres utilfredshed med underviseren. 

"Der er over 10.000 tegn i det kinesiske skriftsprog, og at bruge denne sætning ... er sårende og uacceptabelt for vores USC Marshall-samfund," stod der i brevet, hvor eleverne også uddybede, at de fandt underviserens opførsel uacceptabel. 

"At forvente, at vi vil sidde i yderligere to uger i denne klasse, vel vidende at professoren mangler takt, racebevidsthed og empati til at undervise et så bredt publikum som vores er uacceptabelt.”

Støtte fra ledelsen

Skolens rektor, Geoffrey Garrett, har efterfølgende udvist fuld forståelse overfor eleverne og i en mail skriver han. 

“Det har forståeligt nok skabt stor smerte blandt de studerende, og det er jeg utrolig ked af. Det er uacceptabelt for nogen på fakultetet at bruge sådanne eksempler eller ord i undervisningen, da de kan marginalisere og skade.”

Hovedpersonen selv, Professor Patton, er også undskyldende overfor eleverne.

“Det er et eksempel, jeg tidligere har fået positive tilbagemeldinger på. Men, jeg indså ikke, at det kan blive opfattet forskelligt af publikum, baseret på deres egne oplevelser. Det er min fejl”, skriver professoren i en mail.

Det er dog ikke alle, der følger i skoleledelsens fodspor. 

En gruppe studerende med kinesisk baggrund skrev et brev til skoleledelsen, hvor de støttede professoren. 

De synes, at sagen er overdrevet, og at professor Greg Patton ikke handlede racistisk. 

I en pressemeddelelse oplyser skolen, at Patton "indvilligede i at tage en kortvarig pause" som underviser i kurset, hvor en anden instruktør har taget over. Patton fortsætter dog med at undervise i sine andre kurser.