Læreren Dan har haft en tom stol i klasseværelset i 50 år: Årsagen er dybt rørende

Af: Ida Hansson

|

21/06/2023

Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Den tomme stol, der står i midten af ​​Dan Gills klasseværelse, var inspireret af en lektie, som han lærte blot ni år gammel.

Lige nu læser andre også

Vi har sikkert allesammen en lærer, som har gjort et ekstra stort indtryk på os. En lærer, som ikke bare har været en tør stereotypisk lærer, men en person som har haft lidt ekstra.

Dan Gill er helt sikkert sådan en person for mange af hans elever.

Når man går ind i Dan Gills klasseværelse på Glenfield Middle School i Montclair, New Jersey, vil man sandsynligvis bemærke den tomme stol, der står midt i rummet.

Det er ikke en time-out stol eller en stol for en administrator, der kan observere klassen. Den tomme stol er en påmindelse. En påmindelse til Gill og en påmindelse til eleverne.

"Hvert år underviser jeg omkring Martin Luther King Jr.s fødselsdag om borgerrettighedsbevægelsen. Jeg ville forbinde eleverne på en personlig måde til, hvad det betød," fortalte Dan Gill til TODAY.

Da an var ni år, fortalte han, tog han og hans bedste ven Archie til en fødselsdagsfest i Dan Gills lejlighedsbygning i New York City. Gaver i hånden, to drenge - Dan Gill, hvid og Archie, sort - ringede de på døren.

Moren til barnet, der havde fødselsdag, kiggede på Archie og sagde, at der ikke var flere stole. En forvirret Dan Gill tilbød at sidde på gulvet eller hente flere stole. Kvinden gentog, at der ikke var flere stole. Til sidst indså Dan Gill, at Archie ikke var velkommen, fordi han var sort. Drengene vendte om og gik, begge grædende.

Det er en dag, der har fulgt Dan Gill i mere end 60 år.

"Vi skal være en klasse af muligheder. Archie blev nægtet muligheden for at være med til fødselsdagsfesten på grund af en partiskhed, kvinden havde," sagde læreren.

Gill sagde, at han ikke vidste det på det tidspunkt, men oplevelsen med ​​Archie og fødselsdagsfesten drev ham til, hvor han er i dag.

Han har været lærer i mere end 50 år, og var medvirkende til at integrere Montclairs offentlige skoler. Han flyttede til Montclair fra New York City som ny lærer og arbejdede på at omdanne Glenfield Middle School, hvor han underviser i dag, til at blive en 'magnetskole for kunst'. Skolen blev et forbillede for andre skoles desegregation.

"I mine vildeste drømme håber jeg, at det lærer børn, hvordan de kan blive bedre, og hvordan de kan behandle folk bedre. Jeg håber, de vil være beslutningstagere i deres egen klasse," fortalte læreren.

Anbefalet til dig