Læreren Lisa udsendte et brev til alle forældrene: De stærke ord har taget internettet med storm

18/08/2023

Jesper Bengtson

Foto: YouTube / OBS: Genrefoto
Hun satte et punktum i debatten en gang for alle.

Mest læste i dag

Lisa er en pensioneret lærer, og hun valgte at skrive et debatindlæg til sin lokale avis for at komme ud med sine tanker omkring nutidens ungdom.

Der er mange forskellige holdninger til det nuværende skolesystem og det nuværende syn på børneopdragelse.

‘I gamle dage’ er en sætning, der går igen og igen, når det kommer til nutidens ungdom, og der skydes med skarpt mod både forældre, politikere og lærere.

Lisa var blevet træt af den evige debat, hvorfor hun valgte at sætte sit eget punktum en gang for alle gennem et debatindlæg. Her skrev hun følgende:

“Som pensioneret lærer er jeg træt af personer, som ikke ved noget om offentlige skoler, som ikke har været i et klasselokale for nylig og som tror, at de kan reparere vores uddannelsessystem.

Lærerne er ikke problemet! Det er forældrene, der er problemet! De lærer ikke, hvordan man bør opføre sig, skal respektere eller komme overens med hinanden. Børnene kommer i skole i sko, som koster mere end lærerens tøj – samtidig har de hverken papir eller blyanter med til timen. Når du ser skoler, der ‘mislykkes’ – så kig på forældrene og eleverne. 

Møder forældrene op til skole/hjem-samtalerne? Taler de regelmæssigt med læreren? Sørger de for, at deres børn er forberedt ved at give dem det rigtige tilbehør? Sørger de for, at deres børn lavere lektier?

Når du ser på disse faktorer, indser du, at det ikke er skolerne, der fejler. Det er forældrene.

Lærerne kan ikke gøre både deres og forældrenes job. Det bliver ikke bedre, før disse forældre begynder at gøre deres pligt!”

Herunder kan du se opslaget:

Anbefalet til dig