Lander nyt stort job

23/02/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Søren Juhl / TV 2
Nu skifter den populære journalist og tv-vært Ask Rostrup arbejdsplads.

Mest læste i dag

TV 2 NEWS får til april ny chefredaktør og kanalchef. Det bliver tv-vært Ask Rostrup, der kommer til TV 2 efter 14 år i DR og med mere end 30 års journalistisk erfaring.

Ask Rostrup er både kendt og respekteret for sine år i DR, hvor han har været politisk redaktør og leder af DR’s Christiansborg-redaktion samt været vært på TV Avisen, ’Langt fra Borgen’ og en række valgprogrammer. 

Han kom til DR efter tre år som ansvarshavende chefredaktør på metroXpress, og før den tid var han 8½ år på Berlingske, blandt andet som EU-korrespondent, nyhedsredaktør og nyhedschef.

Det fortæller TV2 i en pressemeddelelse tirsdag formiddag. 

“Nu vender Ask Rostrup tilbage til chefredaktørrollen, og det bliver heldigvis hos os på TV 2 og på NEWS. Det er jeg utroligt glad for. Ask er en erfaren, respekteret og knusende dygtig journalist og leder, som vi får glæde af her på TV 2,” siger Ulla Pors, TV 2s nyudnævnte nyhedsdirektør, og fortsætter:

“NEWS har aldrig stået stærkere hos danskerne. Ikke mindst i det seneste år med corona har flere og flere seere søgt mod NEWS for at følge med og forstå, hvad der sker i Danmark og verden. Den vigtige rolle er Ask den helt rigtige til at stå i spidsen for. Jeg glæder mig til samarbejdet i Nyhedernes chefredaktion,” siger Ulla Pors.

”Det perfekte match for mig

Ask Rostrup, der fylder 55 år om få dage, siger farvel til kolleger og venner i DR med stor taknemmelighed for samarbejdet gennem årene.

“Samtidig glæder jeg sig til at stå i spidsen for landets førende nyhedsmuskel og til at blive en del af et sjældent, næsten frygtindgydende, kompetent hold af tv-folk. Vi skal formidle virkeligheden, som den folder sig ud, og vi skal sætte dagsorden,” siger Ask Rostrup og fortsætter:

“Nyhedsjournalistik har været omdrejningspunktet i hele mit virke som journalist de seneste 30 år. Alt, hvad jeg har lavet, har drejet sig om at opdyrke og formidle nyhedshistorier, om at klæde os alle på til at deltage bedst muligt i samfundet og i demokratiet. Det er det, jeg altid har brændt for – og derfor er TV 2 NEWS for mig det perfekte match.”

Ask Rostrup kalder NEWS ”kanalen, alle søger hen til, når der sker noget stort, når man bare skal orientere sig, eller når man skal have perspektiv på de strømførende historier og udviklinger”.

“TV 2 NEWS er kanalen for alle med interesse i de nære omgivelser og i verden – en kanal, der måske kan anses for smal, men som i mine øjne i dén grad appellerer bredt. Når NEWS er Danmarks tredjestørste kanal, er det, fordi behovet for uafhængig, nuanceret, fair, præcis, engageret og engagerende nyhedsformidling næppe nogensinde har været større. Det er simpelthen så vigtigt, at vi holder fast i netop disse journalistiske grundværdier i en tid, hvor polarisering, ”synsninger” og alternative kendsgerninger er på fremmarch,” siger Ask Rostrup, der overtager chefredaktørposten efter Ulla Pors.

Ask Rostrup bor i Espergærde i Helsingør Kommune, og han er gift med sygeplejerske Dorte Carlsen. Sammen har de tre voksne børn i alderen 21 til 29 år og er for fem måneder siden også blevet bedsteforældre til barnebarnet Ellen.