Landsby i chok: 7-årig pige indespærret og tortureret med eddike

03/04/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Forældrene til den lille pige er nu anholdt.

Mest læste i dag

Den lille pige er hjemmehørende i Eslöv kommune, lidt nord for Lund. Det afslører Sydsvenskan.

Avisen skriver, at myndigheder betegner sagen som følsom og kompliceret.

Pigen blev bragt til hospitalet i Lund natten til juleaften 2022, og endte på børneintensiv afdeling.

Hun havde indtaget ætsende eddike, og lægerne beskrev hende som døende med både hjerte- og leversvigt. Hun havde blå mærker og sår på kroppen. Ifølge dokumenter, som Sydsvenskan har taget del af, var hun underernæret, omsorgssvigtet og "lugtede stærkt".

Lægerne konstaterede også, at hun havde skader i underlivet, og der blev ifølge avisen opdaget gamle brud, som er helet uden hjælp fra sundhedsvæsenet. Det skriver Aftonbladet.

Fik fjernet mavesækken

Pigens tilstand er nu stabil, men hun skal efter sigende have fået mén for livet. Ifølge Sydsvenskan er hendes mave blevet opereret, og lægerne slår fast, at hun aldrig kan spise fast føde igen.

Den syv-åriges forældre sidder varetægtsfængslet og er mistænkt for særdeles grov vold og ulovlig frihedsberøvelse, skriver avisen.

Det mistænkes, at pigen har været indespærret og mishandlet i årevis. Det siges også, at hun blev isoleret fra sine søskende.

"Det ser ud til, at netop dette barn i familien er blevet udnyttet. Vi tænker meget på, hvorfor det er blevet sådan. Vi har ingen beviser for, at de andre søskende har været udsat for noget kriminelt," siger landsadvokat Ingegerd Jigin, der leder forundersøgelsen, til Sydsvenskan.

Forældrene, der afviser mistankerne, er varetægtsfængslet med fulde restriktioner. Det betyder, at de ikke må have kontakt med omverdenen.

Pigen bor nu på hospitalet og er konstant ledsaget af de socialemyndigheder. Hun har aldrig talt om sine forældre eller givet udtryk for, at hun gerne vil hjem.

Ifølge Sydsvenskan sagde hun på et tidspunkt på hospitalet:

"Nu har jeg det godt, nu hvor jeg er sammen med jer."