Langelandsfestival aflyst

Af: Thea Andersen

|

20/12/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Langelandsfestival 2023 afholdes ikke.

Mest læste i dag

Der er dårligt nyt til alle, der havde glædet sig til Langelandsfestival i 2023.

Den populære festival er nu aflyst, melder arrangørerne.

"Efter lange og nøje overvejelser er vi nået frem til, at det desværre ikke kan lade sig gøre at afvikle Langelandsfestival 2023 økonomisk forsvarligt," skriver arrangørerne i et opslag på Facebook.

Det skyldes, at man ikke fik solgt nok billetter til, at festivalen kan afvikles i 2023.

"I sommer kastede coronapandemien sine skygger, og samtidig har samfundets generelle økonomiske tilstand gjort, at vi som festival så ind i en økonomisk situation, der kunne blive en udfordring. Det vidste vi, men på trods af det, var det vores klare ambition at sikre så god en fest, som overhovedet muligt. Derfor investerede vi yderligere i musikbudgettet og lagde mange kræfter i at udvikle festivalen," skriver de i pressemeddelelsen og tilføjer:

"Desværre har det vist sig, at vi ikke fik solgt det antal festivalbilletter, der var afgørende for at sikre en acceptabel festivaløkonomi. Efter at alle regninger for 2022 er blevet betalt, er resultatet et stort millionunderskud. Derfor bliver konklusionen nu, at Langelandsfestival ikke afvikles i 2023 i AKP Groups regi."

Festivaldirektør Allan K. Pedersen har ejet Langelandsfestival siden 2006, og har siden da arbejdet for at sikre så godt et festivalprodukt som muligt, samtidigt med at festivalen har skullet kunne løbe rundt. Han siger:

”Det har altid været en stor glæde for mig at lave Langelandsfestival, og selvom økonomien har været svingende, har jeg altid troet på konceptet. De senere års udfordringer, markedet og fremtidsudsigterne som sådan har dog udfordret mig i den tankegang.”

Det har ikke været en nem beslutning at træffe, for Langelandsfestival har været en vigtig del af festivalejerens og hele hans families liv gennem de sidste 15 år.

“Noget af det, som jeg har holdt mest af, har været at møde gæster, crew og partnere, når jeg er gået rundt på festivalområdet. Glade mennesker, der har skabt deres egne festivaltraditioner og nydt deres ferie sammen med os. Så meget desto mere ærgrer det mig, at vi ikke fik solgt nok billetter i sommer,” lyder det fra direktøren.

Afslutningsvist takker de til alle gæster, crew-medlemmer og partnere.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig