Langt om længe: Kinesisk storby indfører forbud

Nyheder
Markeder med mad og vilde dyr er fremherskende i visse dele af Kina. Foto: Shutterstock
Den kinesiske millionby Wuhan, der anses som epicenter for corona-virussens udbud, indfører nu forbud mod at spise vilde dyr. Forbuddet er et vigtigt skridt i den rigtige retning, mener Dyrenes Beskyttelse.

Mest læste i dag

Den lokale administration i den kinesiske millionby Wuhan, der ligger i Hubei-provinsen, offentliggjorde onsdag et forbud mod at spise vilde dyr. Forbuddet kommer i kølvandet på udbruddet af COVID-19, som er under kraftig mistanke for at stamme fra vilde dyr på et såkaldt ’wet market’ (et åbent dyremarked, red.) i netop Wuhan.

Forbuddet gælder i første omgang de næste fem år og følger lignende forbud i den kinesiske hovedstad Beijing og byerne Shenzhen og Zhuhai. Wuhan bliver med sine 11 millioner indbyggere dermed en del af ny positiv tendens i Kina, mener Anne Sofie Meilvang, biolog i Dyrenes Beskyttelse. 

"Der er ingen tvivl om, at forbuddet er et vigtigt skridt på vejen, og at det sender et klart signal til resten af Kina. Det vigtigste er dog, at forbuddet også kommer til at blive håndhævet. Derfor kommer vi til at følge udviklingen nøje og lægge pres på de kinesiske myndigheder for at gøre forbuddet permanent. Desto mere international bevågenhed, der er, desto sværere bliver det at rulle tilbage," siger hun.

Vigtig hjælp til avlerne

Som en del af forbuddet vil myndighederne i Wuhan samtidig indføre en strengere kontrol med opdræt af vilde dyr for at sikre, at ingen dyr opdrættes med henblik på at blive solgt som fødevarer.

Derudover indtræder Wuhan i et landsdækkende kinesisk program, hvor landmand, der avler vilde dyr, vil kunne modtage kompensation fra staten, der opkøber dyrene. Den strategi vækker glæde hos Anne Sofie Meilvang.

"Kompensationen til avlerne er en utrolig vigtig del af arbejdet for at stoppe salget. En stor del af handlen med vilde dyr, som vi ser den i dag, involverer nogle af de fattigste befolkningsgrupper i verden, og de skal nødvendigvis tilbydes et alternativ, hvis vi vil sikre os, at handlen ikke blot genopblomstrer på ulovlig vis på illegale markeder rundt omkring," siger hun. 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig