Langt om længe: Nu indrømmer Putin

10/06/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putin har langt om længe indrømmet, at invasionen i Ukraine handler om, at erobre territorium og magt til Rusland.

Mest læste i dag

Putin har frimodigt hævdet, at det er blevet hans ansvar at tage Ukraine "tilbage og styrke Ukraine", da det ser ud til at han endelig at indrømmer, at invasionen handler om at returnere land til Rusland.

Den russiske præsident deltog i et møde med unge iværksættere og specialister forud for Sankt Petersborgs internationale økonomiske forum i hovedstaden Moskva, hvor han sammenlignede sig selv med Peter den Store, den russiske monark fra det 18. århundrede, der førte krig mod Sverige.

"Peter den Store ledede den nordlige krig i 21 år. Det ser ud til, at han kæmpede med Sverige og erobrede land... men han erobrede det ikke, han returnerede det. Nå, det ser ud til, at det nu også er faldet os på at tage tilbage og styrke jord, og hvis vi tager disse grundlæggende værdier som grundlæggende for vores eksistens, vil vi sejre i at løse de problemer, vi står over for," sagde Putin.

Indtil dette tidspunkt har Putin og hans propagandister citeret alt fra en formodet "trussel" fra NATO til de "nynazister", som han falsk hævdede har overvundet Ukraine, som årsager til hans uprovokerede og blodige invasion af Ruslands naboer.

Men i dag, efter mere end 100 dages krig, har Putin åbenlyst hævdet, at han "tilbagefører" jord til Rusland. Det skriver Mirror.

Peter den Store var den russiske zar fra det tidlige 18. århundrede, og mange tror, ​​at hans ekspansionspolitik og militære reformer hjalp Rusland til at blive det magtfulde land, det er i dag.

Putin hylder ofte Peter for dristigt at tage territorium og magt til Rusland og siger, at han lagde grunden til, hvad der ville blive et geopolitisk kraftcenter.

Han fortsatte med at sige, at Den Europæiske Union er en "koloni" af USA, og at ingen nation både kan være suveræn og en koloni.

Ydermere sagde han, at selv en organisation så historisk som EU "ikke har nogen chance for at overleve i en så hård geopolitisk kamp."

Anbefalet til dig