Langt om længe vedtaget: Snart kan du ansøge om feriepenge

17/8/20 12:28

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock.com
I dag er lovforslaget om danskernes indefrosne feriepenge blevet behandlet.

Nu varer det ikke længe før at danskerne kan se frem til at få en ekstra pose penge, når de kan ansøge om at få tre af de fem ugers indefrosne feriepenge udbetalt. Det skriver Ekstra Bladet.

I dag har Folketinget behandlet 2. og 3. lovforslag om danskernes indefrosne feriepenge. Det betyder at man nu fra begyndelsen af oktober kan ansøge om at få sine feriepenge udbetalt.

De danskere som er på overførselsindkomst, kan se frem til en engangsudbetaling på 1000 kroner. 

Med lovforslaget betyder det at lønmodtagere som har sparet feriepenge op i perioden 1. september 2019 til 31. marts 2020, får mulighed for at få udbetalt tre ugers feriepenge. Lønmodtageren skal ansøge om at få førtidig udbetaling af feriemidler fra senest oktober 2020 og indtil den 1. december 2020.

Det foreslås, at den førtidige udbetaling af feriemidler for perioden den 1. september 2019 til den 31. marts 2020 ikke indgår i tildelingen eller udmålingen af forsørgelsesydelser eller andre indkomstafhængige offentlige ydelser til personen selv eller andre, herunder ægtefæller og børn.

91 stemte for, en stemte imod og ingen stemte hverken for eller imod. Lovforslaget er vedtaget og vil blive sendt til statsminister, Mette Frederiksen.