Lars Findsen-sag har fået en pris: Så mange millioner har den droppede sag kostet skatteborgerne

Nyheder
Foto: Liselotte Sabroe/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/AP/Ritzau Scanpix
Den droppede sag mod den tidligere FE-chef har kostet borgerne dyrt.

Lige nu læser andre også

Danskerne har måttet betale en stejl pris for efterforskningen af den nu droppede sag mod den tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen.

Det skriver B.T.

Med et beløb, der danser omkring 14, måske endda 15 millioner kroner, har sagen mod Findsen sat dybe spor i statskassen.

Dette beløb dækker over udgifter til politi, anklagemyndighed, og domstole, men det fulde omfang kan være endnu større, da visse ministerielle omkostninger ikke er inkluderet.

Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti har været på banen og bedt justitsministeren om at sætte tal på tabet, og svaret har sendt bølger gennem Folketingets Retsudvalg.

På trods af den omfattende investering i tid og penge, endte sagen med at blive droppet, hvilket rejser spørgsmål om omkostningernes berettigelse.

Det gik pengene til

Under denne komplekse sag blev det besluttet at sende fem efterforskere fra National enhed for Særlig Kriminalitet til Østjylland, hvilket resulterede i et arbejdsforbrug på næsten 5.775 mandetimer, foruden yderligere 25 timer til kriminalteknisk bistand.

Yderligere blev der brugt omkring 7,3 millioner kroner på løn, husleje, it-overhead m.m. hos politikredsene, og den lokale anklagemyndighed har set en specialanklager bruge cirka 2800 timer på sagen.

I Viborg og hos Rigsadvokaten er der også lagt tusindvis af timer i bestræbelserne på at nå til bunds i sagen.

Anbefalet til dig