Lars Løkke blæser på anbefalinger: Socialdemokratiet er forarget

25/11/20 20:43

Mathias Busekist

Lars Løkke Rasmussen har før givet udtryk for, at han ikke har meget tilovers for rejsevejledningerne.

Lars Løkke Rasmussen, Danmarks tidligere statsminister, starter et corona-mytteri på Lanzarote, da han sejler ind i en corona-rede i et realityprogram. 

Rejsevejledningerne fraråder, at man rejser til Spanien - herunder De Kanariske Øer - da smittetallene er for høje. 

Det er Lars Løkke Rasmussen dog ligeglad med. Han tager derfor afsted til Lanzarote, hvorfra han torsdag stævner ud på en tre uger lang tur til Carabien i 'Over Atlanten'. 

Det skriver Ekstra Bladet. 

"Jeg er ikke enig i den måde regeringen håndterer rejseVEJLEDNINGERNE på. Også derfor jeg har stillet spørgsmål - så det gerne anderledes," skriver Lars Løkke Rasmussen på sin Twitter-profil. 

Vækker forargelse hos Socialdemokratiet

Socialdemokratiet mener, at denne opførsel er dybt kritisabel. Sundhedsordføreren Rasmus Horn Langhoff mener, at det sender et helt forkert signal. 

"Det er en tidligere statsminister, sundhedsminister og formand for Venstre. Der er rigtig mange, som følger og lytter til ham, så når han sår tvivl om myndighedernes vurdering, er det dybt kritisabelt," siger Rasmus Horn Langhoff til Ekstra Bladet. 

Han er dog ikke den eneste fra Socialdemokratiet, der går imod Lars Løkke. Det samme gør beskæftigelsesminster, Peter Hummelgaard. 

"Endnu et pletskud fra Venstres folketingsgruppes kintinuerlige underminering af myndighederne, i den største verdensomspændende sundhedskrise siden Den Spanske Syge. Trist," skriver Peter Hummelgaard på Twitter. 

Det er under kontrol

Lars Løkke Rasmussen er dog ikke enig med Rasmus Langhoff og Peter Hummelgaard. Han mener derimod, at coronavirus er under fuld kontrol på Lanzarote. 

Han skal dog forbi Aruba, som er én af de værste ramte områder i Caribien.

Coronavirus har medført, at der er heftige restriktioner i Aruba, som blandt andet et udgangsforbud, som først blev løftet i sidste måned. Der er sågar over fire procent af befolkningen, der har været konstateret syge med coronavirus.