Lars Løkke Rasmussen kræver undskyldning

25/1/21 09:15

Christian Granhøj Skouboe

Foto: larsloekke.dk
Den forhenværende statsminister kalder det for "under lavmålet" og mener, at han burde få en undskyldning.

Under en demonstration i weekenden, så man et syn, som er sjældent i Danmark.

En dukke, der skulle ligne statsminister Mette Frederiksen (S), blev klynget op og brændt af. Dukken blev hængt op i en lygtepæl. På maven af den var der påsat en truende besked. Her stod der. 

"HUN MÅ OG SKAL AFLIVES!"

Det var en under en demonstration anmeldt af gruppen Men in Black, at dukken blev brændt af. Afbrændingen fik mange poltiikere til tasterne for at tage kraftig afstand til handlingen. 

En af dem var tidligere statsministere Lars Løkke Rasmussen, der skrev "Det er langt over stregen." på Twitter. Nu viser det sig dog, at Mette Frederiksen ikke er den eneste, der har fået en dukke med sit ansigt brændt af. Det har Lars Løkker Rasmussen også prøvet. 

Det var dog ikke demonstranter, der brændte den den tidligere Venstre-formand af. Det var derimod kolleger fra et af de andre danske partier. 

Kendt politiker deltog

Siden billederne af afbrændingen fra weekendens demonstration er kommet frem, er det også blevet kendt, at en dukke - der ligner Lars Løkke Rasmussen - ved en tidligere lejlighed er blevet brændt på toppen af et sankthansbål.

Det er ligeledes kommet frem, at teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen (EL), var gæst ved det arrangement, hvor dukken forestillende Lars Løkke Rasmussen blev brændt af. Det får nu den tidligere statsminister til tasterne.  

"En folkevalgt fra Enhedslisten har hygget sig med at brænde mig af på et sankthansbål," skriver Lars Løkke Rasmussen på Twitter, inden tilføjer: 

"Under lavmålet - en undskyldning er vel på sin plads."

Han understreger desuden, at de nye oplysninger ikke ændrer på hans holdning til afbrændingen af Mette Frederiksen-dukken. 

"Rokker dog ikke ved, at gårsdagens afbrænding af MF-dukke er en regulær trussel, som der skal slås hårdt ned på. Rimer ikke på demokrati."

Lars Løkke Rasmussen har delt billeder af afbrændingen. Dem kan du se her: