Lars Seier Christensen i bitter strid med Københavns kommune: Står til at tabe 600.000

Af: Lucas Andreas

|

07/10/2024

Nyheder
Sådan så fortovet inden udvidelsen, der har tilføjet yderligere to rækker fortov. Foto: Google street view
Sådan så fortovet inden udvidelsen, der har tilføjet yderligere to rækker fortov. Foto: Google street view
Milliardæren har kastet 600.000 efter projektet.

Lige nu læser andre også

Når vejret er godt i de københavnske gader er det et ganske almindeligt syn at se folk sidde udenfor på byens mange caffeer med en kop kaffe, en kold øl eller noget at spise.

Men lige så fantastisk som det er at have udeservering på en cafe, lige så besværligt kan det være at få de rette tilladelser.

Det har milliardæren Lars Seier Christensen måttet sande, for han står midt i en uventet kamp med Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning for at få lov til netop dette på hans populære Café Dan Turéll.

Det skriver B.T.

Café Dan Turéll er centralt beliggende i byen, og i et forsøg på at udvide caféens forretning har cafeejeren investeret betydelige midler i en udvidelse af fortovet foran caféen, hvilket skulle skabe plads til udendørs servering.

Udvidelsen blev gennemført i sommeren 2024, og den samlede pris for projektet løb op i 600.000 kroner ifølge caféens direktør, Alex Haustrup.

Målet var at tilbyde kunderne en hyggelig udendørsoplevelse, men trods tilladelse til fortovsudvidelsen, nægter kommunen nu at give den nødvendige udeserveringstilladelse.

"Vi er uforstående over kommunens nej til udeservering," udtaler Alex Haustrup og understreger, at det hele tiden var klart, at fortovsudvidelsen var tænkt til dette formål.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Sådan så fortovet inden udvidelsen, der har tilføjet yderligere to rækker fortov. Foto: Google street view

Problemet skyldes tilsyneladende en mangel på koordinering mellem forskellige afdelinger i kommunen.

Mens én afdeling har godkendt selve udvidelsen af fortovet, har en anden nægtet at give tilladelse til at bruge pladsen til borde og stole.

Kommunen henviser til den nyligt vedtagne byrums- og trafikplan fra 2023, som prioriterer fodgængeres fremkommelighed i indre by.

Beslutning har dog skabt undren hos caféen, da byggetilladelsen blev givet efter planens vedtagelse.

Kommunen har i et svar til B.T. erkendt, at sagsbehandlingen kunne være håndteret bedre, men understreger samtidig, at der løbende i forløbet er blevet givet besked om, at fortovsudvidelsen ikke var ensbetydende med udeserveringstilladelse.

Samtidig afviser kommunen at have påtaget sig erstatningsansvar.

Anbefalet til dig