Legendarisk fodboldspiller død

01/3/23 10:48

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Fodboldspilleren har mistet livet.

Den legendariske franske angriber Just Fontaine er død, 89 år gammel.

Fontaine har rekorden for flest scorede mål ved et enkelt VM efter at have scoret 13 mål i VM i 1958. Han scorede 30 mål i 21 kampe mellem 1953 og 1960 for Les Bleus, før hans karriere blev afsluttet på grund af skader.

I løbet af sin klubkarriere spillede Fontaine for USM Casablanca, Nice og Stade Reims. Han vandt den franske første division fire gange, samt Coupe de France og den franske Super Cup.

Han blev tvunget til at gå på pension kun 28 år gammel efter at have brækket benet to gange hurtigt efter hinanden. Men på trods af, at han kun har spillet i et enkelt verdensmesterskab, er han fortsat nummer fire på listen over alle tiders topscorer i konkurrencen, efter Tysklands Miroslav Klose (16), Brasiliens Ronaldo (15) og Tysklands Gerd Muller (14).

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Efter at have trukket sig i 1962 grundlagde han National Union of Professional Football-spillere, før han skiftede til ledelsen.

Han tog ansvaret for det franske hold i 1967, før han trænede Luchon, Paris Saint-Germain, Toulouse og Marokkos landshold, som han guidede til tredjepladsen ved Africa Cup of Nations i 1980. Det skriver Mirror.

Fontaine blev født af en spansk mor i Marrakech, som var en del af det franske Marokko i 1933. Efter at have startet sin karriere i Marokko hos Casablanca, flyttede han til Frankrig for at fortsætte sin karriere.

Fontaine scorede ved VM i 1958 i Sverige hele 13 mål gennem hele turneringen, og det tal er aldrig senere blevet toppet.

I 2004 blev Fontaine udnævnt til 'en af ​​de 100 største nulevende fodboldspillere' af Pele, som var en stor beundrer af Fontaines talent, efter at have set ham ved VM i 1958 i Sverige.