Firmaet bag Legoland lancerer nyt koncept: Nu skal prisen variere efter, hvornår du kommer

Af: Lucas Andreas

|

26/03/2024

Foto: LEGOLAND Billund/Presse
Foto: LEGOLAND Billund/Presse
Firmaet bag Legoland vil ændre prisstrukturen.

Mest læste i dag

Merlin Entertainments, den globale kraft bag populære turistdestinationer som Legoland og Madame Tussauds, planlægger at revolutionere måden, vi betaler for vores fritidsoplevelser på.

Med inspiration fra lavprisflyselskaber og ridesharing-tjenester som Uber, introducerer koncernen "dynamisk prissætning" for at afbalancere efterspørgsel og tilbud, rapporterer The Guardian i følge Finans.

Konceptet indebærer, at priserne vil variere afhængigt af tidspunktet på dagen, ugedagen og vejret, med højere priser under spidsbelastningstider og solskinsdage og lavere priser på mindre travle dage eller i dårligt vejr.

Scott O’Neil, topchef for Merlin Entertainments, forklarer, at prissætningen vil blive implementeret ved 20 af deres mest populære attraktioner globalt i slutningen af dette år og det følgende år, med særlig fokus på de største turistmagneter i USA og udvalgte Legoland-parker.

O'Neil illustrerer, at besøgende kan forvente at betale mere for en attraktion i Storbritannien under spidsbelastningen i august på en solrig lørdag sammenlignet med en regnfuld tirsdag i marts.

Dette skift til en mere fleksibel prissætning er muliggjort gennem anvendelsen af machine learning-teknologi, der automatisk justerer priserne i realtid baseret på skiftende efterspørgselsmønstre.

Mens dynamisk prissætning allerede er et velkendt fænomen inden for luftfart og hotelindustrien, er det en ny udvikling inden for fritids- og underholdningssektoren.

Det er dog ikke alle forbrugere, der er lige begejstrede for denne praksis. Et lignende forsøg fra burgerkæden Wendy’s på at justere priserne efter kundetilstrømningen blev mødt med stor modstand, hvilket hurtigt fik kæden til at trække i land.

Med indførelsen af dynamisk prissætning hos Merlin Entertainments vil tiden vise, hvordan forbrugerne reagerer på denne nye tilgang til prisfastsættelse i forlystelsesindustrien.

Anbefalet til dig