Legoland med fantastisk meddelelse

24/2/23 09:45

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu kommer Legoland med en rigtig glædelig nyhed.

Leg, sjove oplevelser og skøn natur. Turisterne elsker at besøge Billund Kommune.

Det viser de nyeste tal for overnatninger fra Visit Denmark, hvor man kan se, at turisterne for alvor er vendt tilbage til Billund Kommune efter corona-pandemien.

Hele 1.643.973 overnatninger stod turister og besøgende for i Billund Kommune i 2022. Det er 79 procent flere end i 2021, men også 15 procent flere end i 2019 - det hidtidige rekordår, som var det seneste fulde år før corona-restriktioner.

Billund Kommune huser store attraktioner. For eksempel Legoland, Lalandia, LEGO House og Wow Park i Børnenes Hovedstad, Billund, der tiltrækker børnefamilier fra hele verden. Derfor glæder fremgangen borgmester i Billund Kommune, Stephanie Storbank:

”Vi er imponeret over, hvor hurtigt turisterne er vendt tilbage, og vi glæder os over, at vi nu er fuldstændig ovre pandemien. Vi håber på at fortsætte udviklingen i de kommende år, så vi kan fastholde vores position som en af Danmarks stærkeste og mest spændende destinationer," siger hun i en pressemeddelse.

Gode rammer for turismen

Turismen spiller en kæmpe økonomisk betydning i Billund Kommune, og de mange overnatninger giver grobund for en underskov af virksomheder.

Det er f.eks. Bed & Breakfast, campingpladser og turismeaktiviteter som cykeludlejning, fodboldgolf og fiskesøer. Aktiviteter, som samtidig er med til at understøtte visionen om stærke byer på tværs af hele kommunen.

Derfor er det vigtig for Billund Kommune at støtte de mange virksomheder.

”Vi er og skal være en af Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner. Det handler for os om at skabe gode rammer og vilkår for erhvervslivet og turismen, så vores virksomhederne oplever at blive imødekommet, og at vi sammen finder løsninger på udfordringer,” siger Stephanie Storbank.