Legoland melder ud: En epoke er slut

Foto: Shutterstock

Denne sæson bliver den sidste.

Siden 1985 har Jan Friborg iklædt sig indianerkostume og fjerhat, trådt ind i rollen som Høvding Langøre og budt gæsterne velkommen i indianerlejren i Legoland i Billund.

Med tiden er han blevet en sand legende blandt gæsterne, som i generationer har besøgt ham og foreviget dagen med både indianerfjer og billeder. Efter 37 sæsoner har Jan efter eget ønske valgt, at 2021 bliver hans sidste sæson i indianerlejren.

Foto: PR - Legoland 

“Høvding Langøre er med tiden blevet et ikon for Legoland. Han har i den grad været med til at gøre Legoland oplevelsen til noget helt særligt for vores gæster, og vi er meget taknemmelige for alle de 37 sæsoner, vi har haft ham i indianerlejren. Det bliver trist at sige farvel efter så mange gode år,” siger Christian Woller, direktør i Legoland, i en pressemeddelelse.

En annonce i avisen

For Jan begyndte det hele med en annonce i avisen, hvor forlystelsesparken søgte en indianerhøvding, der kunne stå ude i alt slags vejr, og som kunne tale indianersprog. Siden er det blevet til rigtig mange sæsoner i indianerlejren med besøg af gæster fra hele verden.

“Det bliver helt sikkert vemodigt at slukke bålet for sidste gang, men som man siger, så har alting også en ende. Jeg har nydt alle mine sæsoner i indianerlejren, og jeg kommer i den grad til at savne de mange glade og skøre stunder, jeg har haft her. Det har været helt fantastisk at være høvding i så mange år, og jeg kunne ikke forestille mig at lave andet. Jeg elsker det,” siger Jan Friborg.

“Det sker ofte, at gæster kommer og viser mig gamle billeder, hvor jeg som ung høvding står sammen med dem. Det er hyggeligt at se tilbage og blive mindet om, hvor hurtigt tiden går, når man har det sjovt. Som regel beder gæsten pænt om et nyt, tilsvarende billede eller et billede af deres børn med den samme høvding, som de selv blev fotograferet med, da de var små. Det er jo fantastisk at være høvding for flere generationer,” siger Jan Friborg.

En epoke er slut, lyder det fra Legoland, og der kommer ikke en ny høvding efter Jan Friborg. 

 

 

“Senere på året vil vi løfte sløret for, hvad der kommer til at ske, og indtil da vil vi glæde os over at have en sidste sommer med Høvding Langøre,” siger Christan Woller.

 

Læs også