Lene Beier afslører: Stor redningsaktion i familiens have

18/1/21 19:30

Sarah Steenfeldt

Foto: Anders Brohus/ TV 2
Det var Lene Beiers ældste søn Arthur der opdagede det.

I weekenden måtte hele familien hjælpes ad, under en rednigsaktion. Det var Arthur som pludselig kunne høre, at der var en mærkelig lyd fra nedløbsrøret. Det skriver HER&NU.

Lene var sikker på, at det var en fugl de kunne høre derinde, mens at Lenes mand Anders var mere nervøs for, om det var en rotte.

Fugl eller rotte - uanset hvad, så skulle dyret ud af nedløbsrøret. 

For at få det fri, måtte familien i gang med et større arbejde. Anders måtte tage nedløbsrøret af, for at kunne se hvad der var fat. 

Der var mere end én

Da røret var kommet af, stak Lene hånden derned, for at se hvad der var i. Der var en lille spurv, der havde forvildet sig ned i røret - men det viste sig, at den skam ikke var alene. Der var nemlig en lille spurv mere nede i røret. 

Begge fugle var uskadte efter deres tur i nedløbsrøret, så derfor blev de sat fri igen. For at undgå at noget lignende sker igen, har familien Beier nu sat et net på nedløbsrøret, for at undgå at flere kommer til at sidde fast dernede. 

I nabohuset kunne Lenes mor, Jytte, følge med i det hele.

Sidste år kunne Lene nemlig  afsløre, at familien inden længe skulle bo i kollektiv. Nærmere præciseret, så skal Lenes søster og svigerinde flytte ind i nabohuset, sammen med sønnen Bas - men derudover flytter også Lenes mor, Jytte, ind i huset ved siden af.

En efterfølger

Netop den nye konstellation, har ført til, at TV 2 Fri, laver endnu en omgang "Beier bygger".  Med Lenes egne ord - en efterfølger til "Beier bygger".

Til BILLED-BLADET fortæller Lene, at det jo faktisk er tredje program i rækken - der har tidligere været "Beier bygger" og "Beier bygger have".  

Der er dog en væsentlig forskel på denne omgang og de forhenværende gange, hvor familien har renoveret. Denne gang er der nemlig ikke mange penge at gøre det for. Lene fortæller, at alle pengene er gået til at købe huset - derfor er der ikke mange penge at bygge for. 

"Det bliver sådan noget med, at vi skal vende hver en krone, for at finde ud af, hvordan vi får det til at hænge sammen," fortæller hun med et smil. 

Det er dog heller ikke lige så stort et projekt, som familien stod over for i første omgang af "Beier bygger" - men der skal stadig laves noget. Huset har tidligere været benyttet af en familie, og nu skal det så benyttes af to. Lenes Søster med kone og barn skal bo i underetagen, mens Lenes mor skal bo i overetagen - derfor skal der alligevel laves noget. 

For jysk

På grund af det stramme projekt, er der derfor heller ikke penge til at hyre håndværkere ind. Så de skal lave det hele selv og nå i mål, med hjælp fra venner og familie. Lene fortæller at familien jo tidligere har været med i programmerne, så de har ikke haft nogle betænkeligheder ved at være med igen - udover mor Jytte, hun er bange for om hun taler for jysk.

"Jamen hvad nu, hvis der er nogen der ikke kan forstå det?" har hun spurgt Lene, det fortæller hun smilende til bladet. Lene fortæller også, at hun har forsikret hendes mor om, at det nok skal gå.

Lene håber, at de når i mål til tiden - eller bliver der nok lidt klemt hjemme hos Lene. Når de ikke i mål, skal både søster og familie, Lenes mor og alle deres kæledyr - hunde og katte, nemlig bo hos Lene. 

Du kommer til at kunne følge hele bygge-eventyret på TV 2 Fri.