Lene Beier i stor bommert: Nu hagler kritikken ned over hende

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Lene Beier vidste angiveligt ikke, at det er ulovligt.

Mest læste i dag

En gammel artikel, som Alt for damerne udgav i 2021, er de seneste dage blevet genstand for heftig debat på Facebook.

Artiklen, som har navnet 'Hver gang jeg kigger på min ring, tænker jeg tilbage på den nat i New York', beskriver, hvordan TV 2-værten, Lene Beier, og hendes mand, under en ferie i 2006, fandt et værdifuldt armbånd på gaden i New York.

I stedet for at aflevere armbåndet til hittegodskontoret, tog de det med hjem til Danmark og fik det smeltet om til vielsesringe.

Det er dog ulovligt.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

Parrets ulovlige handling vækker dyb forargelse rundt omkring. Uffe Gardel, der er meningsdanner og lederskribent for Ekstra Bladet, blev chokeret, da han læste artiklen, efter den blev delt på Facebook:

"Det er noget helt basalt, man lærer små børn, at man ikke må tage andres ting", skriver han.

Ekstra Bladet har talt med advokat, Jane Fischer-Byrialsen, som har været advokat i USA i mange år. Hun forklarer, at loven i New York siger, at fundne genstande afleveres til politiet inden for 10 dage. En overtrædelse af denne lov kan straffes med alt fra en mindre bøde til seks måneders fængsel.

"Det havde jeg aldrig tænkt over"

Den pludselige kritik er kommet noget bag på Lene Beier, som aldrig havde tænkt over, at det, hun har været med til, kunne være ulovligt.

"Jeg er oprigtigt ked af, hvis vi har gjort noget ulovligt. Jeg har taget noget med hjem, som jeg ikke vidste havde nogen værdi", udtaler hun.

På Facebook møder parret kritik, hvor deres handlinger betegnes som 'tyveri' og 'dårlig stil'.

Mange mener, at parret burde have tænkt på armbåndets affektionsværdi for den oprindelige ejer, men den normalvis meget populære TV 2-vært tænkte tilsyneladende slet ikke over det på daværende tidspunkt.

Anbefalet til dig