Lidl afslører stor nyhed: Nu kommer det på hylderne

Foto: Shutterstock

Nu lancerer Lidl en stor nyhed.

"Hos Lidl ønsker vi at være med til at vise vejen for bæredygtig kakaoproduktion," lyder det fra supermarkedskæden.

Nå der skal hygges, så ryger der ofte slik og chokolade i indkøbsvognen.

Nu bidrager Lidl til hyggen med sin egen Fairtrade-mærkede chokoladebar: Way-to-Go!'.

Læs også

Bodil Jørgensen tæt på at dø: Nu har hun skrevet under

Det oplyser supermarkedet i en pressemeddelelse.

Kakaoen i chokoladebaren, som pt. findes i alle landets 134 Lidl-butikker i varianterne havsalt-karamel og kokos-pekan,er købt fra bæredygtig dyrkning fra små landbrug i Kuapa Kokoo i Ghana og er Fairtrade-certificeret.

To varianter af Lidls nye, Fairtrade-mærkede chokolade, Way to Go!, kan nu købes i Lidl i hele Danmark: havsalt-karamel og kokos-pekan. Foto: Lidl PR.

Giver kakaobønder mere selvbestemmelse

Samtidig bidrager Way to Go! til Fairtrade Premium. Det er et ekstra tillæg til kakaobønderne, som i fællesskab kan bestemme i hvilken retning, de vil udvikle deres produktion og lokalsamfund.

”Hos Lidl ønsker vi at være med til at vise vejen for bæredygtig kakaoproduktion. Det er vigtigt for os, at vi nu i endnu højere grad kan være med til at øge indkomsten for kakaobønderne og bidrage til, at de kan fastholde og udvide deres landbrug i en bæredygtig retning,” siger Rasmus Pape, indkøbsdirektør i Lidl.

Chokolade med god samvittighed

De nye Way to Go!-chokoladebarer er blevet til i samarbejde med Fairtrade.

Læs også

Spærrer central vej i ti dage: Find andre veje

“Vi er stolte over at have indgået et partnerskab med Lidl omkring denne spændende nye chokolade. Det sikrer kakaobønderne en fair løn og bidrager derudover til udviklingen af produktionsmetoder og bedre leveforhold i de lokalsamfund, der dyrker kakaoen til den nye Lidl-chokolade," siger Tobias Nag, produktchef hos Fairtrade Danmark.