Lidl får stor bøde: Du gætter aldrig, hvad man fandt i butikken

04/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Lidl har i den grad skabt overskrifter den seneste tid- og det fortsætter.

Mest læste i dag

For nogle måneder siden gennemførte miljøforvaltningen i Gøteborg et kontrolbesøg i Lidls butik i bydelen Angereds . Det gjorde de, fordi der var kommet klager fra kunder, som havde gjort nogle ret så ulækre fund.

Blandt andet iturevne emballager og afføring fra skadedyr.

Ved kontrollen blev der fundet afføring flere steder i lokalerne. Hovedsageligt på hylderne med korn og müsli.

Personalet var også opmærksomme på problemet og fortalte, at de havde set mus i lokalerne og havde mistanke om, at de var kommet til lokalerne med en levering af varer. Det skriver Göteborgs Posten.

Miljø- og Klimaudvalget krævede herefter, at butikken rensede lokalerne bedre, samt at de tætnede mulige veje for skadedyr.

Da butikken blev tjekket igen en lille uge senere, blev der igen fundet afføring fra skadedyr og en itureven emballage i korn- og müsliafdelingen. Da bestyrelsen konkluderede, at butikken ikke havde gjort den nødvendige rengøring, blev der indgivet en ansøgning til forvaltningsretten om en bøde på 75.000 svenske kroner.

Onsdag faldt dommen fra forvaltningsretten, der godkendte Miljø- og Klimaudvalgets ansøgning.

Göteborgs Posten oplyser, at de har kontaktet Lidls pressechef, Nahir Aslan, som på nuværende tidspunkt ikke kan kommentere dommen, men meddeler, at butikken nu har udbedret alle mangler.

"Butikken havde identificeret mangler mellem første og andet besøg. Der blev herefter hentet ekstern hjælp ind, som siden har afhjulpet manglerne i butikken. Ved et genbesøg af Miljø- og Sundhedsudvalget den 17/4 har de bekræftet, at alle mangler er udbedret og givet en grøn rapport," Nahir Aslan i en mail til mediet.