LIDL klar med hjælpende hånd: Sådan sparer du på strømmen

28/3/22 09:43

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Lidls budgetvenlige Smart Home-belysningsserie er nu igen på hylderne. De intelligente belysningsprodukter er både nemme at styre og giver samtidig mulighed for at spare på elregningen.

Da dagligvarekæden Lidl i november 2020 lancerede deres første Smart Home-serie, blev de budgetvenlige intelligente belysningsprodukter taget rigtig godt imod. Fra søndag d. 27. marts er produkterne igen at finde på hylderne i et udvidet sortiment.

Serien består af LED-lamper og -pærer, der ifølge Miljøstyrelsen* bruger 25 % mindre strøm end sparepærer. Lidls Smart Home-serie er baseret på den anerkendte Smart Home-teknologi, Zigbee 3.0, der gør det nemt at forbinde produkterne til andre Smart Home-systemer i hjemmet både inden- og udendørs.

”Modtagelsen af vores Smart Home-belysningsserie gik over al forventning. Vi oplever en stigende interesse blandt forbrugerne for at optimere hjemmet med intelligente løsninger, der både gør dagligdagen nemmere, og der samtidig er nogle penge at spare på selve strømforbruget. Derfor glæder det mig, at vi kan tilbyde vores kunder endnu flere gode og prisvenlige løsninger indenfor intelligent belysning til hjemmet,” siger Rasmus Pape, som er indkøbsdirektør hos Lidl.

Smart Home vinder indpas blandt danskerne

I dag har flere danskere lukket ’det smarte hjem’ indenfor, da digitaliseringen i praksis bidrager til forbedret bekvemmelighed, øget komfort og større tryghed i hjemmet ­– og så er det gået op for flere, at der kan være penge at spare ved at have intelligente løsninger installeret.

“At sætte et smart hjem op i dag er blevet meget lettere end for blot få år siden, og derfor er der endnu flere forbrugere, der har fået øjnene op for det. Og når man ovenikøbet kan spare penge på strømmen, der jo i dag er blevet en enorm post på husholdningsbudgettet, så er det svært ikke at blive begejstret for den nye teknologi. Jeg tror, at vi kommer til at se endnu flere installere intelligente løsninger i deres hjem de kommende år,” siger tech-journalist, Torben Vognsen, der er direktør i Fremtidens Hjem.

Ifølge Videncentret Bolius* er antallet af LED-pærer i danske husstande i gennemsnit mere end firdoblet siden 2012. Hele Lidls Smart Home-serie har LED-pærer, der foruden en længere levetid end andre pærer også bruger mindre strøm – og jo mere styrken dæmpes, jo mindre strøm bruges der.

Det er nemt at styre lyset enten med manuel fjernbetjening, via Lidl Home-appen eller med Google Assistant. Derudover kan du via Lidl Home-appen også fastlægge dine rutiner, så lyset tænder og slukker automatisk efter dine behov.