Lidl-kunde handlede for 25 kroner: Troede ikke sine egne øjne, da hun kiggede i posen

Af: Thea Andersen

|

09/11/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Lidl-kunden kunne ikke tro sine egne øjne, da hun kiggede i posen.

Lige nu læser andre også

Coronapandemien, krigen i Ukraine og inflationen har sat sit præg på vores hverdag på mange måder. Selv i discountbutikker som Lidl er det nu blevet dyrere at lægge smør, æg og kød i indkøbskurven, og jagten på tilbud er blevet nærmest en blevet en hverdagsting for forbrugere. Men en kunde hos Lidl i Tyskland formåede at få en fyldt pose med tomater, bananer, peberfrugter, radiser og mange flere frugter og grøntsager med hjem for blot tre euro, svarende til lidt under 25 danske kroner.

Det skriver det tyske medie DerWesten.

"Jeg er glad igen," skrev hun begejstret på Facebook og delte et billede af sine mange varer.

Men når en enkelt bakke tomater alene koster næsten 25 danske kroner, hvordan kunne hun så få alt dette for det samme beløb? Forklaringen er Lidls "Please save me"-poser.

I 2022 introducerede Lidl disse poser, der minder om dem, man kan købe gennem "Too Good to Go", som en del af deres bestræbelser på at bekæmpe madspild.

Ifølge den seneste rapport fra det tyske Federal Statistical Office til EU-Kommissionen, smider Tyskland hvert år cirka 11 millioner tons mad ud.

Ofte er disse fødevarer stadig spiselige, men de opfylder ikke de skønhedskrav, der er stillet til dem, eller deres emballage er beskadiget, hvilket fører til, at de bliver kasseret.

Lidls poser giver disse fødevarer en ny chance for at ende i forbrugernes køleskabe. De kan veje op til fem kilo, og koster altså kun tre euro.

Lidls medarbejdere pakker poserne om morgenen, efter frugt- og grøntafdelingen er blevet ryddet. Men som nogle Facebook-brugere har påpeget i kommentarerne, kan kunder nogle gange være uheldige og ende med varer, der måske burde kasseres.

"Vi får altid ting, som man bare kan smide i skraldespanden," skrev en bruger. Men ligesom kunden, der scorede en pose fuld af grøntsager og frugt, kan du være heldig. Så måske bør du overveje, at købe sådanne "lykkeposer", da der er penge at spare.

Anbefalet til dig