Lidl opdagede lille lokalt risteri: Nu er hans espressokaffe nomineret som Europas bedste

Af: Mie M.B

|

05/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lige nu er det lille risteris berømte kaffe at finde i 145 Lidl butikker landet over

Mest læste i dag

Fra et ydmygt risteri i Ulfborg Kirkeby har Hedekaffe formået at sætte Vestjylland på det europæiske kaffekort. Ejeren, Bjørn Toft Mathiesen, står foran en utrolig anerkendelse, da hans espressokaffe er nomineret til titlen som Europas bedste te/kaffe/varm drik - en bedrift, der virker næsten utænkelig for et lille dansk risteri. Det skriver TV 2.

"Det er fuldstændig vanvittigt," fortæller Mathiesen, der både er overrasket og begejstret over at være i finalen blandt de fire bedste, en ære han næsten finder ubegribelig, især givet risteriets beskedne beliggenhed "midt i ingenting."

Denne bemærkelsesværdige nominering er kulminationen på et samarbejde med supermarkedskæden Lidl, hvor Hedekaffes Supremo Espressobønner har fundet vej til hylderne i 145 butikker landet over. Kaffen, som skiller sig ud som den eneste espressoblanding i konkurrencen, er resultatet af en omhyggelig risteproces, der varer 18 minutter - en metode, der står i skarp kontrast til industriel hurtigristning.

Khalil Jehya Taleb, Lidl Danmarks viceindkøbsdirektør, spillede en afgørende rolle i at opdage Hedekaffe og introducere den til supermarkedskædens sortiment. Han understreger, hvordan denne finaleplacering ikke kun anerkender produktets kvalitet, men også Mathiesens passion for kaffe.

Med udsigten til at udvide distributionen af Hedekaffes espressokaffe til yderligere markeder i Europa, understreger Mathiesen vigtigheden af risteprocessen for kaffens kvalitet, en indsigt han håber at kunne dele bredt: "Vi vil have det ud i supermarkederne og lære folk, at vi kan altså også lave kaffe her i Danmark."

Forberedelserne til potentielt at fordoble eller tredoble produktionen er allerede i gang hos Hedekaffe, der producerede 55 tons kaffe i 2023. Mathiesen ser frem til den endelige afgørelse i marts, men effekten af nomineringen mærkes allerede nu med øget interesse fra nye kunder.

Anbefalet til dig