LIGE NU: Bekræftet missilangreb i Kijev

Af: Ida Hansson

|

25/02/2022

Foto: Nyheder24.dk
Et missilangreb i Kijev er nu bekræftet

Mest læste i dag

Tidligt fredagmorgen skød Ukrainske styrker et fjendtligt fly ned, som fløj over Kijev.

Flyet styrtede efterfølgende ind i en beboelsesbygning, og satte ild til det hele. Det siger Anton Herashchenko, rådgiver for indenrigsministeriet i Ukraine.

Det er uklart om flyet var ubemandet, eller om det udelukkende var var et missil. Kijevs kommunale myndigheder har udtalt, at mindst otte mennesker blever såret, da flyet styrtede ind i bygningen. Det oplyser nyhedsberauet Reuters.

"Frygtelige russiske raketangreb på Kijev," skrev Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba på Twitter. "Sidste gang vores hovedstad oplevede noget lignende var i 1941, da den blev angrebet af Nazityskland."

Foto: Attila Husejnow/Zuma/Ritzau Scanpix/ De første ukrainske flygtninge ankommer Przemysl i Polen.

Rusland lancerede en fuldskala invasion af Ukraine torsdag, og Kijev har rapporteret om snesevis af ofre og hundredvis af sårede.

Myndighederne udtalte, at intense kampe var i gang fredag morgen i byen Sumy, som er landets nordøstligste del. Ydermere blev en grænsepost i den sydøstlige Zaporizhzhyra-region ramt af missiler, hvilket forårsagede dødsfald og kvæstelser blandt grænsevagter.

"(Fjenden) har markeret mig som mål nummer et," sagde Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskiy, i en videobesked da der blev rapporteret om heftige kampe på flere fronter. "Min familie er mål nummer to. De ønsker at ødelægge Ukraine politisk ved at ødelægge statsoverhovedet."

"Jeg bliver i hovedstaden. Min familie er også i Ukraine."

Vladimir Putin siger, at Rusland udfører "en særlig militær operation" for at stoppe den ukrainske regering i at begå folkedrab mod sit eget folk - en beskyldning, som Vesten kalder grundløs. Han tilføjer, at Ukraine er en illegitim stat, hvis lande historisk set tilhører Rusland. 

Ukraine, som er en demokratisk nation med 44 millioner mennesker, stemte for uafhængighed ved Sovjetunionens fald og har for nylig optrappet bestræbelserne på at tilslutte sig NATO's militæralliance og Den Europæiske Union, forhåbninger, der gjorde -og gør, Moskva rasende. 

FN's Sikkerhedsråd vil fredag ​​stemme om et udkast til beslutning, der vil fordømme Ruslands invasion og kræve Moskvas øjeblikkelige tilbagetrækning.

 

Anbefalet til dig