LIGE NU: Danskerne strømmer til indkøbscentre

16/12/2020

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Der er flere danske indkøbscentre, der oplever en tilstrømning af kunder, efter onsdagens pressemøde, hvor statsminister Mette Frederiksen meddelte, at alle indkøbscentre skulle lukke fra i morgen, torsdag.

Mest læste i dag

Onsdag aften strømmer kunderne til indkøbscentrene i hele landet. Det skriver Ekstra Bladet, som har fået oplysningerne fra personer, der befinder sig i de forskellige centre.

Det omfatter blandt andet Waves i Hundige og i Rødovre Centrum uden for København, da begge indkøbscentre oplever en stor tilstrømning af kunder. 

Den store tilstrømning af kunder sker i kølvandet på, at statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde onsdag aften meddelte, at alle landets storcentre og stormagasiner skal holde lukket fra torsdag morgen.

Billede fra Kolding Storcenter. Foto: Presse-fotos.dk

Det er naturligvis en restriktion, der er blevet indført på baggrund af den store smittespredning af coronavirus, som Danmark i øjeblikket er ramt af. 

"Det minder om, da folk hamstrede i foråret," fortæller Martin, der befinder sig i Waves, til Ekstra Bladet. 

Ekstra Bladet skriver ligeledes, at live-data fra Google viser, at der er flere kunder end normalt i både Field's og Fisketorvet i København samt i blandt andet Bruuns Galleri i Aarhus og i Aalborg Storcenter. 

Holder længere åbent

Ekstra Bladet har udsendt en fotograf til Rødovre Centrum, der er landets største indkøbscenter. Han kan berette om, at det strømmer ind med mennesker, og at parkeringspladserne er ved at være fyldt helt op. 

Billede fra Kolding Storcenter. Foto: Presse-fotos.dk

Økonomidirektør i Rødovre Centrum, Jacob Martens Birkbøll, bekræfter over for Ekstra Bladet, er der er flere kunder, end der plejer at være. Han fortæller også om, at medarbejderne er blevet bedt om at blive, og at vagterne har kaldt flere på arbejde.

"Vi forventer, der vil være nogen de næste par timer. Normalt slukker lyset helt fra klokken 22, men nu bliver det i hvert fald holdt tændt lidt længere," fortæller han til Ekstra Bladet.

Ligeledes fortæller han, at centerets medarbejdere er rundt for at spørge i de enkelte butikker, hvorvidt de vil holde længere åbent. Stormagasinet Magasin har meldt ud, at de vil holde åbent til klokken 24 i alle butikker. 

Mest læste

Anbefalet til dig