LIGE NU: DMI advarer

Foto: Shutterstock

I de kommende aftentimer bør vi være ekstra opmærksomme.

I dag har der været et markant temperaturskifte og danskerne har dermed kunne nyde nogle markant lunere temperaturer, end dem der har været den seneste periode. 

Faktisk har søndagen budt på temperaturer over 20 grader og solskin - dog også med skyer og blæst. Her til aften skifter vejret nu igen og vi får derfor "glæde" af en solid omgang regn. Samtidig følgder der med de lune temperaturer også risiko for tordenbyger.

Et område med tordenbyger lå nemlig til middag over Holland, med kursen rettet mod Danmark. Derfor begyndte de første byger allerede ud på eftermiddagen i den sydvestlige del af landet, hvorefter de nu breder sog mod nord og nordøst, når vi kommer længere hen på aftenen og natten.

Læs også

Raser mod Meghan: Det er plagiat

DMI melder at bygerne stedvis kan blive ret intense, med både hagl, torden og kraftige vindstød. Om vi når kriteriet for skybrud, som er mere end 15 mm regn på 30 minutter, er dog usikkert - men der er alligevel udsendt en risikomelding for skybrud søndag.

Det kan udvikle sig 

En risikomelding står DMI's hjemmeside beskrevet således:

"Vær opmærksom på, hvordan vejret udvikler sig i dit område. En risikomelding er ikke et varsel, men en melding om vanskeligt vejr, som kan udvikle sig til et varsel."

Risikomeldingen dækker på nuværende tidspunkt størstedelen af landet - mere præcist: Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster, Fyn, København og Nordsjælland, Syd- og Sønderjylland, Østjylland, Midt- og Vestjylland og Nordjylland.

Prognosen for aftenens vejr lyder som følgende:

I aften og i nat skyet og spredte byger, der kan være med torden og kraftige vindstød. Temperaturer mellem 10 og 15 grader, med svag til friskvind mellem syd og sydøst.

Læs også

Trist nyhed fra Kongehuset

Og faktisk lyder meldingen for i morgen også på en ganske lun dag.

Mandag vil nemlig byde på lidt eller nogen sol, samt mulighed for byger. Mod øst vil det dog starte tørt og med en del sol - og på Bornholm vil det være tørt hele dagen. Temperaturer mellem 18 og 23 grader, hvor det lokalt kan blive op til 25 grader. Ved kyster med pålandsvind dog køligere. Svag til frisk vind mellem syd og sydøst, senere mest mellem sydøst og vest, ved kysterne en overgang stedvis op til hård vind.