LIGE NU: Dyster corona-melding fra Sundhedsministeren

23/02/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu bekræfter Magnus Heunicke (S), at vigtigt corona-tal stiger.

Mest læste i dag

I denne uge er det den forestående genåbning af samfundet, der fylder det meste. 

Mandag havde regeringen møde med alle landets borgmestre, tirsdag - sidst på eftermiddagen - venter et møde med lederne fra Folketingets partier samt partiernes sundhedsordfører. Onsdag ventes det så, at regeringen kommer med en melding til offentligheden om hvilke restriktionerne, der eventuelt lempes. 

Dagens diskussioner kommer dog til at foregå i lyset af et kontakttal, der går den forkerte vej. Det bekræfter sundhedsminister Magnus Heunicke (S) tirsdag først på eftermiddagen på Twitter. 

Kontakttallet er et af de tal, myndighederne holder øje med, fordi det viser, hvordan epidemien opfører sig. Hvis tallet er under 1.0, så aftager epidemien, hvis det er 1.0, så står epidemien i stampe men er det derimod over 1.0, så er den i vækst. 

I vækst igen

Tirsdag fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke, at han konttallet igen er over 1. Lige for tiden opgøres der hver tirsdag to kontakttal, da myndighederne både holder øje med den gængse coronavariant samt den britiske variant - kaldet B117 - som er mere smitsom. 

Epidemien er igen i vækst i Danmark, fortæller Heunicke på Twitter. 

"Kontakttallet er beregnet til 1,1. Ser man isoleret på B117, er tallet 1,2 (dog lidt længere tilbage i tid)," skriver Magnus Heunicke, inden han tilføjer: 

"Epidemien ser dermed ud til at være i begyndende vækst, derfor afgørende at genåbning sker trinvist og på sundhedsmyndigheder og eksperters anbefaling."