LIGE NU: Flere hårde indgreb kan vente forude

12/11/20 08:30

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Regeringen vil ikke afvise, at de igen griber dybt i værktøjskassen med corona-restriktioner.

I disse dage mærker især nordjyderne, hvordan hverdagens hurtigt kan blive forandret under corona. 

Siden regeringens bekymring over muteret mink-smitte blev offentliggt kendt, er borgerne i syv af landsdelens kommuner blevet underlagt skarpe restriktioner i en periode. De opfordres bl.a. til ikke at krydse kommune-grænser, fritidslivet er så godt som lukket ned og den offentlige transport kører ikke, som man er vant til. 

Nu fortæller regeringen, at restriktioner af den kaliber også kan blive indført i andre dele af landet. Det er sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, der fortæller det i et interview med avisen Berlingske

Strammere restriktioner kan blive aktuelt

Ministren slår fast, at regeringen ikke afviser at stramme restriktionerne i andre dele af landet, hvis corona-omstændighedrne kræver det. 

"Det kan vi blive nødt til at sætte ind med, og det vil vi være klar til," fortæller sundheds- og ældreminister Magnus Heuncicke (S) i et interview med avisen. 

Han tilføjer desuden, at der særligt vil være to tilfælde, hvor han forestiller sig, at det kan blive nødvendigt at tage hårdere restriktioner i brug. I hvert fald som epidemien ser ud lige nu. 

"Hvis der skal komme andre regionale tiltag, skal de enten være forbundet med minksmitte andre steder i landet, hvor vi ser, den breder sig meget hurtigt - eller hvor der er tale om bred samfundssmitte, som vi ser i nogle kommuner i og omkring hovedstaden."