LIGE NU: Flere landsdækkende restriktioner forlænges

20/11/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Flere restriktioner gælder nu til et godt stykke ind i december.

Mest læste i dag

Fredag bekræfter Sundheds- og Ældreministeriet, at danskerne skal leve med de nuværende restriktioner et stykke tid endnu. Det melder ministeriet ud i en pressemeddelelse midt på eftermiddagen. 

"Der er fortsat et højt niveau af smitte i Danmark. I går var der smitte i alle 98 af landets kommuner. 97 kommuner havde i går mere end 20 smittede pr. 100.000 indbyggere," skriver Sundheds- og Ældreministeriet. 

"Derfor har myndighederne anbefalet at forlænge de tiltag til håndtering af smittespredning af COVID-19 i Danmark, som blev meldt ud den 23. oktober og med udløb den 22. november 2020. Regeringen har besluttet at følge anbefalingen."

Ifølge denne uges risikovurdering i det nationale varslingssystem vurderes det nationale risikoniveau til at være på niveau 3, oplyses det.  

Disse restriktioner gælder frem mod jul

Oversat betyder niveau 3, at det samlede smittebillede viser, at der må forventes stigende vækst i COVID-19-smitten i Danmark og potentielt en stigning i antallet af indlagte patienter og øget belastning af sygehuskapaciteten, fortæller Sundheds- og Ældreministeriet. 

De forlængede tiltag er:

  • Forsamlingsforbuddet fastholdes på max 10 personer. Der gælder dog visse undtagelser.
  • Forsamlingsforbuddet ved udendørs begravelser og bisættelser fastholdes på max 50 personer.
  • Anbefaling om max 10 personer i private hjem.
  • Anbefaling om social kontakt med max 10 personer.

De gælder i første omgang frem til 13. december.

Sundhedsmyndighederne bemærker, at der både fra tidligere pandemier og under COVID-19 er betydelig dokumentation for, at forsamlinger spiller en afgørende rolle i smittespredningen. Sundhedsmyndighederne bemærker også, at der med COVID-19 er en særlig risiko for såkaldte superspredningsbegivenheder, som kan bidrage til, at epidemien kommer ud af kontrol.

Erhvervsministeriet oplyser, at ved forlængelse af restriktionerne så forlænges hjælpepakkerne tilsvarende.

 

Anbefalet til dig