LIGE NU: Godt vaccine-nyt til visse danskere

Nyheder
Foto: Shutterstock
Sundhedstyrelsen ruller nu en ekstra indsats ud, fortælles det.

Mest læste i dag

Vaccinationsindsatsen udvides nu med en udkørende ordning særligt til borgere, der kun meget vanskeligt og nødigt kan transporteres til et vaccinationssted. Med den udvidede ordning kan de få tilbudt vaccination i deres eget hjem eller på et nærliggende vaccinationssted.

Det fortæller Sundhedsstyrelsen torsdag i en pressemeddelelse. 

Erfaringen fra den tidlige udrulning af vaccinationsindsatsen er, at en del ældre borgere har behov for ekstra støtte og et lokalt vaccinationstilbud for at kunne tage imod vaccinationen. Det vedrører borgere, der er vaccinationsindsatsens målgruppe 2 (personer ≥ 65 år som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp) og målgruppe 3 (personer ≥ 85 år). Derfor har kommunerne sat et nyt tilbud op til disse borgere.

”Det er afgørende for vaccinationsindsatsen, at sårbare borgere, som ikke har mulighed for selv at tranportere sig til et af de større vaccinationssteder, kan få en vaccination. Derfor er det også rigtig positivt, at de nu kan få et vaccinationstilbud enten i deres eget hjem eller meget tæt på i et lokalt vaccinationssted,” siger enhedschef Bolette Søborg.

Samler erfaringer

Det nye udvidet tilbud om en udkørende ordning og hjemmevaccination gør det muligt at sikre en vaccination af de nævnte grupper af borgere, så de hurtigt kan få en god beskyttelse.

Det er kommunerne, der er ansvarlige for at vurdere, hvilke borgere der har behov for et tilbud med en udkørende funktion.  Kommunerne, regionerne og almen praksis vil i fællesskab stå for at organisere den nye ordning, der starter fredag den 5. marts 2021. Ordningen udvides i takt med, at der er behov for det, og vaccinedoser er tilgængelige.

”Regioner, kommuner og almen praksis har allerede nu gode erfaringer med at samarbejde om logistikken fra vaccinationen af plejehjemsbeboere. De erfaringer skal vi bruge i der her arbejde, hvor vi skal nå helt ud til sårbare borgere og stadig sikre en effektiv og sikker vaccination af dem,” siger Bolette Søborg. 

Borgere, der ved egen, deres pårørendes eller kommunens hjælp kan transportere sig til et af de regionale vaccinationssteder, skal fortsat vaccineres der, oplyser Sundhedsstyrelsen. 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig