LIGE NU: Indkalder til endnu et pressemøde

Foto: Shutterstock

Senere i dag er der endnu en gang pressemøde

Senere torsdag vil der blive præsenteret en ny model for, hvordan eleverne fremover skal fordeles på landets gymnasier. Det bekræfter Børne- og Undervisningsministeriet torsdag. Det sker i en indkaldelse til det pressemøde, der vil følge efter præsentationen. 

Nyhedsbureauet Ritzau har tidligere torsdag erfaret, at forældrenes indkomst i fremtiden vil spille en rolle for, hvor børnene kan gå i gymnasiet. Det skal ske, så gymnasierne fremover får elever fra både lav, middel og højindkomst familier. Sådan kommer det til at være i de store byer. 

I aftale-udkastet, som Ritzau har set, arbejdes der dog med to modeller. En for elever i de store byer og en for elever, der bor udenfor. For de elever, der bor i en mindre by eller på landet, så bliver det noget helt andet, der kommer til at styre hvilket gymnasium, som de bliver optaget på. 

Læs også

Dør i hænderne på dyrlægen - Men det kunne være undgået

Bekræfter

Uden for byerne bliver det nemlig letheden fra eleveres hjem og til deres uddannelsessted, der kommer til at vægte højest. Fremover vil man nemlig kigge på transporttid istedet for transportafstand. 

Det er dog vigtigt at slå fast, at oplysningerne stammer fra et udkast til en aftale. Det kan altså sagtens ske, at budskabet er et andet, når aftalen præsenteres torsdag eftermiddag i Gården i Børne- og Undervisningsministeriet. 

Ministeriet oplyser desuden, at det er børne- og undervisningsministeren Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og repræsentanter for aftalepartierne, som vil præsentere aftaleteksten, når pressemødet går i gang klokken 16:00. 

Læs også

'Telefonfis' får politiet til at slå alarm

 

 

Læs også